ICT speelt een prominente rol in ons dagelijks leven, en die rol zal in de toekomst alleen maar groter worden. Daarom is het voor kinderen goed om in elk geval een idee te krijgen van de ‘taal’ die ten grondslag ligt aan de platforms en apps waarmee ze opgroeien. Wil je op school aan de slag met programmeren? Wij hebben een training en een praktische bootcamp ontwikkeld om je op weg te helpen met het opzetten van programmeren in de klas.

Compleet en praktijkgericht

Het doel van de training is leerkrachten te laten kennismaken met programmeren en computational thinking. Logisch leren denken en creativiteit staan hierbij centraal. Tijdens de training ga je onder begeleiding van de onderwijsconsulent de verschillende materialen en software uitproberen. Op basis van deze praktische training kun je kijken welke aanpak en materiaal het beste past bij jouw school. En je krijgt kant en klare leskaarten mee, zodat je direct kunt starten in de klas.

Download flyer Programmeren


Heutink ICT Bootcamp Programmeren


Ben jij straks Master of Code?

Wil je meer met Programmeren in je klas doen? Wil je volgende stap maken met Coding en Robotica? In de Bootcamp Programmeren van Heutink ICT leer je in drie dagdelen alles wat je nodig hebt om Toekomstgerichte Onderwijs te geven. Je gaat aan de slag vanuit de didactiek van STEAM en leert werken met verschillende tools zoals de Micro:bit.

Wat leer je in de Heutink ICT Bootcamp Programmeren?

 • Je verkent digitale middelen om je schoolleerlijn samen te stellen
 • Je leert basisvaardigheden van programmeren met behulp van Scratch
 • Je past de theorie van STEAM toe in eigen ontworpen lessen
 • Je verkent mogelijkheden van Internet of Things (IoT) en techniek van de Micro:bit
 • Je ontwerpt een eigen ontdekkend en ontwerpend leren opdracht rondom de Micro:bit en techniek

De Bootcamp Programmeren bestaat uit 3 aparte sessies en wordt afgesloten met Heutink-ICT Certificaat ‘Master of Code’ level 1.

Bootcamp Programmeren op jouw school?

Dat kan! Je kunt je hieronder zowel opgeven als individuele deelnemer als deelnemen met je school of stichting. Let op: de bootcamps voor Level 2 worden later in het jaar georganiseerd. Verdere info volgt.

 • Individuele deelnemers:
  Prijs € 235,- per deelnemer (excl. BTW).  Locatie nader te bepalen.
 • Scholen of stichtingen:
  Wij bieden deze bootcamps ook in-company aan zodat deze binnen de context van de school of stichting kunnen worden uitgevoerd. Prijs: € 1.995,- (exl. BTW) tot 10 deelnemers.


Inschrijfformulier


Interesse in een training of bootcamp Programmeren in de klas? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • *
 • *
 • *
 • *
Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep