MOO | Mijn Omgeving Online


Met MOO organiseer je de digitalisering in het onderwijs. MOO bestaat uit een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving. Met MOO Infrabeheer en MOO Devicebeheer richt je een beheersbare IT-omgeving op school in. Inclusief service & support. MOO is device- en content- onafhankelijk en kent inmiddels meer dan 450.000 gebruikers.

Ga naar MOO.nlDigitalisering in het onderwijsHoe organiseer ik dat met MOO?

MOO (Mijn Omgeving Online) is Heutink’s antwoord op de organisatorische uitdagingen die digitalisering van het onderwijs met zich mee brengt. Met MOO kunnen we de hele technische basis leggen. De visie op onderwijs en de daaruit voortvloeiende keuze voor educatieve leermiddelen bepalen welke ICT middelen ingezet worden. Wij zorgen dat alles (MOO, Basispoort, Kennisnet Entree, Momento, G Suite, Office 365, enz.) gekoppeld is. 

Heutink ICT koppelt, verbindt en beheert. Ons stappenschema laat zien welke essentiële rol MOO kan spelen bij de digitalisering in het onderwijs.

Bekijk het stappenschema van MOO

 

MOO Devicebeheer

Mijn Omgeving Online (MOO)

De complete oplossing voor alle devices

Of je nu werkt met desktops, notebooks of tablets, met speciale MDM-software (Mobile Device Management) kan Heutink ICT het beheer van alle devices verzorgen. Dat gebeurt allemaal via de cloud. Je hebt dus geen lokale server of Active Directory (AD) meer nodig. Je betaalt een vaste prijs per jaar, afhankelijk van het aantal leerlingen op de school. Heutink ICT kan alles voor je regelen. 
Het gemak van één inlog

Eén enkele inlog geeft toegang tot alle relevante online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden die relevant zijn. Bovendien is toegang tot Basispoort en Kennisnet Federatie geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot software van uitgevers en andere contentleveranciers. Dit alles maakt MOO een uniek platform waar alle onderwijsgerelateerde en administratieve processen samenkomen.

MOO

Wat heeft MOO te bieden?


De functionaliteiten

Heutink ICT zorgt ervoor dat ‘Mijn Omgeving Online’ zich constant blijft ontwikkelen. Door verandering in het onderwijs te monitoren en er tijdig op in te spelen, verbeteren we constant de functionaliteiten van MOO. De modulaire opbouw van MOO maakt het mogelijk dat we efficiënt nieuwe features, verbeteringen, uitbreidingen, koppelingen en apps kunnen toevoegen.

Leeromgeving

  • Programmabibliotheek
  • Zeer flexibel opgezet en in te richten

Sociale omgeving

  • Veilig, afgesloten sociaal platform voor het onderwijs
  • Feedback mogelijk op diverse plaatsen

Werkomgeving

  • Alle programma’s en functies in één portaal 
  • Integratie van Office 365 en Google Apps

Een ultramodern platform; klaar voor de toekomst!

Alle MOO functionaliteiten op een rij

MOO Functionaliteiten

MOO in de praktijk

MOO heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Ruim 450.000 leerlingen werken dagelijks met MOO! Op MOO kun je een reeks video's bekijken, die laten zien hoe praktisch de digitale leer- en werkomgeving in gebruik is.

Bekijk meer praktische MOOviesVoordelen voor elk type gebruiker


MOO bedient iedereen op maat

MOO is ontwikkeld om het leerkrachten, leerlingen, ouders/verzorgers en ICT-coördinatoren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarbij ervaart elk type gebruiker specifieke voordelen.

Leerlingen: MOO stimuleert

MOO is ontwikkeld vanuit de behoefte van het lerende kind en biedt elke leerling een eigen complete en toegankelijke digitale leeromgeving waarin samengewerkt kan worden aan opdrachten en bestanden, software beschikbaar gesteld wordt en feedback kan worden gegeven door de leerkracht.

Leerkrachten: controle in de klas en daarbuiten

MOO is een complete, persoonlijke digitale leer- en werkomgeving. Ontwikkeld voor de cloud, device-onafhankelijk en met het gemak van single sign-on: één enkele inlog geeft toegang tot Momento, (educatieve) software, communicatiemiddelen en online informatie. Daarmee is MOO met recht dé oplossing voor digitalisering in het onderwijs.

ICT-coördinatoren: puur beheergemak

Voor ICT-coördinatoren biedt MOO allerlei mogelijkheden om clouddiensten, de lokale IT-omgeving én mobiele devices op een zeer eenvoudige (tijds)efficiënte manier te beheren. Heutink ICT koppelt alle platformen aan elkaar. Dat scheelt tijd in beheer waardoor de ICT-coördinator meer tijd overhoudt om te ondersteunen bij de onderwijsinhoudelijke inzet van content en middelen in de les.

MOO voor iedereen
Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep