Bouwen aan de toekomst met Heutink ICT en Acer

Onderwijsbestuur SIKO is een middelbare organisatie voor basisonderwijs in Schiedam en Vlaardingen. Het afgelopen jaar heeft men een groot aantal oude werkstations vervangen. Dat was een pittige opgave omdat er een keuze gemaakt moest worden voor de komende vijf jaar. Om het groeiend aantal ICT-vraagstukken binnen de stichting het hoofd te kunnen bieden en om de regie te centraliseren is enkele jaren geleden Remke Heijmans aangesteld als bovenschoolse ICT-er.

Hoe laat je een ICT-omgeving tot uiting komen als het gaat om gepersonaliseerd onderwijs?

“Zoals alle scholen hebben wij een begroting en een budget voor ICT. Elke vijf jaar kijken we hoe en waar we het beste kunnen vernieuwen. Omdat er binnen het onderwijs, en zeker binnen SIKO, steeds meer naar gepersonaliseerd onderwijs wordt gekeken, wilden we dat ook in onze ICT-omgeving tot uiting laten komen. Een aantal van de vaste werkstations was echt aan vervanging toe en op die plekken wilden we notebooks of tablets inzetten. De vraag was natuurlijk: ‘Welke producten gaan we gebruiken?’ Flexibel werken is voor ons een must: we wilden flexplekken, werken in de klas en werken op de gang, etc. Het moest dus een mobiel product worden, want die zijn flexibeler en persoonlijker om mee te werken.” Aldus Remke Heijmans.

SIKO had een aantal voorwaarden en eisen waar een device aan moest voldoen; een sterke behuizing, een HDMI-poort en minimaal twee USB-poorten. Ook de keuze voor het besturingssysteem was niet eenvoudig; kies je voor Chrome (Chromebooks) of Window (notebooks)? Uiteindelijk is er gekozen voor de Acer Aspire R11. Heutink ICT biedt samen met Acer een bijzondere garantieregeling. Als een scherm toch stuk gaat dan kan deze vervangen worden binnen de garantie, uiteraard geldt dit voor een maximaal aantal notebooks. Ook de prijs-kwaliteitverhouding van Acer is uitstekend.

Via MOO de digitale leer- en werkomgeving van Heutink ICT, komt alle (educatieve) content samen op één centraal punt. De Acer notebooks mogen de kinderen niet mee naar huis nemen, echter kunnen ze thuis op elke device inloggen.

Klik hier voor de volledige pdf

Heutink ICT hielp het SIKO met:

  • De levering 250 Acer Aspire R11 Chromebooks, met toetsenbord en een kantelbaar scherm voor tabletmodus
  • MOO: een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving voor elke leerling. 1 inlog voor alles. Van office 365 tot Basispoort
  • MOO Devicebeheer: ‘enrollment’ van alle devices
  • Wi-Fi: overal in school bereik, op basis van RUCKUS WaaS (Wireless as a Service)
  • Implementatie van: Office 365 en Sharepoint
  • Advies omtrent de Privacy & Security wetgeving

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*