Overige trainingen

Wil je als school aan de slag met deze overige workshops? Met ons trainingsaanbod zorg je voor de juiste kennis. Onze trainingen zijn zo opgezet dat je je op jouw eigen niveau en in je eigen context de vaardigheden eigen kunt maken. De opdrachten die je maakt zijn toegespitst op het gebruik in de praktijk.

Welke trainingen zijn er?

Praktijktraining Touchscreens
Begint een school net met touchscreens of er komen nieuwe borden bij? Zijn er nieuwe gebruikers die de eerste stappen gaan zetten in interactief lesgeven? Met deze trainingen wordt de basis gelegd. Een inleidende sessie waarbij de werking van het bord, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, wordt uitgelegd. De deelnemers leren het bord zelf kennen. Naast de nodige instructies zijn er veel opdrachten die aansluiten bij de dagelijkse praktijk.
Inspiratiesessie Portfolio
Deze workshop is bedoeld voor teams die interesse hebben in portfolioleren en daar mee kennis willen maken. De school werkt dus nog op geen enkele manier met een portfolio. De onderwijsconsulent neemt het team mee in de theorie achter portfolioleren en het team formuleert een visie en keuzes. Wetenschappelijke theorieën, voorbeelden en praktische opdrachten passeren in deze sessie de revue.
ReadSpeaker TextAid
In deze training nemen we je mee langs de verschillende onderdelen en instellingen van TextAid. Zo laten we zien hoe je gemakkelijk een scan kunt omzetten naar voorgelezen tekst. Ook komt het importeren van Dedicon lesboeken aan de orde. ReadSpeaker TextAid ondersteunt de leerling door de leerstof visueel én auditief te presenteren. Leerlingen kunnen luisteren naar een audioversie van de tekst en extra makkelijk meelezen doordat de voorgelezen tekst op het scherm wordt gemarkeerd. TextAid is 100% webbased. Dat betekent dat er nooit software hoeft te worden geïnstalleerd. Leerlingen kunnen altijd, overal en op ieder online apparaat inloggen en TextAid gebruiken. In de klas, thuis of onderweg.
Netop Vision voor Chromebooks
Netop Vision for Chrome is een extensie die gebruikt kan worden om real-time de schermen van de leerlingen te bekijken, blokkeren en beheren op de desktop van de leerkracht. Netop Vision bestaat uit twee onderdelen: een app voor leerkrachten en een extensie voor leerlingen. In deze workshop begeleidt de onderwijsconsulent de leerkracht in de klas bij de inzet van Netop Vision terwijl de leerlingen met de Chromebooks werken. Learning on the Job!
ClassVR (Virtual Reality in de klas)
Wat is de meerwaarde van Virtual Reality in de klas? In deze kennissessie leert u wat de kracht van Virtual Reality en Augmented Reality (VR en AR) in de klas kan zijn. De ClassVR-brillen zijn eenvoudig in gebruik en de leerkracht heeft via de ClassVRportal de volledige controle over wat de leerlingen te zien krijgen. Naast het bekijken van 360 graden foto's en video's kunnen er ook eigen beelden toegevoegd worden. Met speciale software is het zelfs mogelijk om een eigen virtuele wereld bouwen om vervolgens in de ClassVR te bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Datum: in overleg
  • Locatie: op locatie
  • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
  • Lesmateriaal: Inbegrepen

 

Interesse in één of meerdere van deze trainingen?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen u graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*