Regiotrainingen & begeleiding

Regiotrainingen

Heutink ICT verzorgt ook kleinschalige regiotrainingen met veel persoonlijke aandacht voor elke individuele cursist. Helaas zijn er op dit moment geen data gepland. Interesse? Vul het contactformulier in.

Welke trainingen zijn er?

Programmeren
Programmeren en computational thinking leert kinderen o.a. logisch denken en planmatig werken. Ook kunnen kinderen hun creativiteit kwijt in het bedenken van oplossingen. Volgens sommigen zou programmeren een verplicht vak moeten worden op de basisschool! In deze inspiratiesessie krijg je naast een stuk theoretische uitleg in op de praktische inzet van software en materiaal om te leren programmeren. Dus ook zelf aan de slag! Fouten maken mag, want dat kun je “debuggen”.
Digitale klassenmap
Een klassenmap zit vaak overvol met bladen met gegevens. Zodra u ze heeft uitgeprint zijn ze vaak alweer achterhaald en kunt u weer opnieuw beginnen. Met een digitale klassenmap heeft u hier geen last van. Uw documenten staan in de Cloud en zijn eenvoudig aan te passen en toe te voegen aan uw klassenmap. Door uw klassenmap online aan te leggen, zet u de laatste stap naar papierloos werken. U ontvangt tijdens de workshop een blauwdruk van een klassenmap die u gedurende de bijeenkomst gaat personaliseren. U kunt dus meteen de volgende dag al aan de slag met uw digitale klassenmap.
ParnasSys
Veel scholen zijn bezig met de implementatie van het digitaal rapport in ParnasSys. Dit biedt veel mogelijkheden en kan leerkrachten veel werk uit handen nemen. De inrichting en implementatie van dit rapport is voor veel scholen best een grote stap. Daarnaast ontbreekt het vaak ook aan tijd om je goed in het systeem en de mogelijkheden hiervan te verdiepen. Daarom organiseren wij een regiotraining digitaal rapport in ParnasSys. De training begint met een theoretische verkenning van de mogelijke onderdelen van uw rapport. Vervolgens worden alle onderdelen van de inrichting stapsgewijs behandeld en kunt u in uw eigen ParnasSys omgeving aan de slag. U ontvangt praktisch cursusmateriaal, zodat u op uw school verder kunt met de implementatie.
Acer CloudProfessor
Lekker knutselen met het Internet of Things (IoT)? Dat kan met Acer CloudProfessor. Met het speciale starterspakket ontdekken kinderen op een eenvoudige manier te programmeren en hoe ze zelf IoT-creaties kunnen maken. STEAM was nog nooit zo leuk!

  • Datum: in overleg
  • Locatie: op locatie
  • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
  • Lesmateriaal: Inbegrepen
  • Studiebelasting: De (vervolg) training duurt 2,5 uur.

 

Interesse in een regiotraining?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen u graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*
Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*