Home - Actueel - Blogs - Helemaal in de cloud met Heutink ICT
Deel deze pagina:
Delen:

Helemaal in de cloud met Heutink ICT

Toen wij zo’n 20 jaar geleden begonnen met Heutink ICT, had de PC net zijn intrede gedaan in het onderwijs en was de hele wereld nog op Microsoft Windows. Op die situatie hebben wij toen een uniek concept gebouwd: deklas.nu. Maar tijden veranderen. Met de opkomst van de cloud kwamen er alternatieven beschikbaar. Vier jaar terug hebben we daar al op ingespeeld door in MOO 2.0 het lokale netwerk te verruilen voor een hybride omgeving. Inmiddels bieden we al geruime tijd een MOO-variant waarin de school geen lokale server meer heeft, maar alles in de cloud draait. Met dank aan de gebundelde kennis van al onze ontwikkelaars, die continu uitgedaagd worden om onze voorsprong vast te houden.

Cloudbouwers

Heutink ICT beweegt mee met alle nieuwe mogelijkheden die beschikbaar komen. Maar wat scholen in deze cloud-tijden vaak niet beseffen, is dat je wel concessies moet willen doen als je kiest voor cloud-only. Als je bijvoorbeeld van een traditionele Microsoft-omgeving in één keer compleet naar de cloud gaat met bijvoorbeeld Google of Apple, zal niet alles blijven werken zoals je gewend bent. We hebben er vaak een hele taak aan om dat goed uit te leggen. Maar ook in zulke gevallen is onze voorsprong een voordeel. Want wij waren er al toen de cloud opkwam. Sterker nog: wij hebben de cloud helpen bouwen. En die ervaring hebben we ingezet om MOO zo te bouwen dat deze merk -en device onafhankelijk in te zetten is.

Volvo of Tesla?

Waarom blijft Heutink ICT in de snel veranderende markt van vandaag de beste keuze voor digitalisering in het onderwijs? Een voorbeeld. Kijk naar een vertrouwd automerk als Volvo, dat nu helemaal inzet op elektrisch rijden. Iedereen zal beamen dat Volvo meer ervaring heeft met het bouwen van veilige, vernieuwende en solide auto’s dan een nieuwkomer als Tesla. Volvo gebruikt voor elektrisch rijden ook dezelfde technologie. Maar Tesla is sexy en nieuw en spreekt daardoor misschien meer tot de verbeelding. In deze vergelijking zijn wij duidelijk Volvo. Wij gaan niet voor wat het nieuwst of het meest sexy is. Wij gaan voor wat het beste is voor het onderwijs. En ik durf wel te stellen dat we voor hetzelfde geld een oplossing kunnen leveren die in technisch én educatief opzicht superieur is en waarbij we keuzes bieden die in alle opzichten het beste passen bij jouw type onderwijs.

Stekkerblok

De afgelopen 20 jaar hebben we onze visie en flexibiliteit steeds weer bewezen. Zo hebben we er bij het ontwikkelen van MOO jaren geleden al rekening mee gehouden dat de server ooit uit de scholen zou verdwijnen. De jongste generatie van MOO is het ultieme stekkerblok in de cloud waarmee alles verbonden kan worden. En ja, we beheren inderdaad ook nog ‘oude IT’, voor scholen die daar heel blij mee zijn of vanwege redenen nog niet de stap naar de Cloud kunnen of willen maken. Maar oude IT faciliteren betekent niet dat je geen nieuwe IT kunt omarmen. Dat laatste doen we dus ook, en hoe. Helemaal in de cloud.

Daag ons uit!

Heutink ICT wil scholen helpen een bewuste stap naar de cloud te maken. Niet op basis van hypes of sexy argumenten. Maar op basis van onderwijsvisie, hoogwaardige techniek, open standaarden (we zijn niet getrouwd met Windows, Google of Apple) en echte toegevoegde waarde voor het onderwijs. Dus heb jij een uitgesproken wens of behoefte richting cloud? Daag ons dan uit. Ik weet zeker dat we je aangenaam zullen verrassen.


Rogier Borggreve

Rogier Borggreve

Rogier Borggreve is sinds 1999 werkzaam binnen Heutink ICT en heeft Heutink ICT gezamenlijk met een 130-tal geweldige collega’s weten uit te bouwen tot een van de grootste en innovatieve ICT leveranciers voor het onderwijs. Voor Heutink ICT was Rogier werkzaam in de zakelijke IT-sector. Rogier vindt het belangrijk om de visie van Heutink ICT uit te dragen en na te leven. Deze missie luidt “De mogelijkheden van ICT laten werken voor het lerende kind.”

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*