Home - Actueel - Blogs - Hoe MOO nog beter kan? Jij mag het zeggen!
Deel deze pagina:
Delen:

Hoe MOO nog beter kan? Jij mag het zeggen!

MOO is continu in ontwikkeling. Maar de manier waarop verandert. Voorheen maakten we vooral plannen voor een langere termijn: wat gaan we de komende tijd allemaal doen en in welke volgorde? We hebben echter geleerd dat het veel effectiever is om de behoefte van de MOO-gebruikers op de voet te volgen en daar direct op in te spelen. Dankzij een nieuwe functie kun jij daar vanaf nu een heel actieve rol in spelen.

Een nieuwe knop

In MOO, rechts onder op de thuispagina, zit voortaan een knop ‘Suggesties’. Als je daarop klikt, krijg je zonder extra inlog direct een overzicht van alle ideeën die er zijn om MOO nog beter te maken. Kom je een suggestie tegen die je aanspreekt, dan kun je daarop stemmen. Hoe meer er op een suggestie wordt gestemd, hoe hoger hij in het overzicht komt te staan – en hoe meer prioriteit hij krijgt bij de doorontwikkeling van MOO. Je kunt ook zelf een suggestie indienen, bijvoorbeeld om een bestaande feature aan te passen of een compleet nieuwe feature toe te voegen.

De nieuwe functie in het kort

  • Toegankelijk voor alle schoolmedewerkers (niet voor leerlingen)
  • Bekijk direct alle suggesties en de status
  • Stem op suggesties die jouw voorkeur hebben
  • Dien een nieuwe suggestie in

Eigenlijk heel logisch

Door op deze manier voortdurend te peilen welke wensen er leven onder gebruikers, creëren we in feite een interactieve roadmap voor MOO. We hebben een directe doorkijk in de behoefte van onze klanten. Zo zijn we als MOO-team in staat om op elk moment met precies de juiste dingen bezig te zijn. Dat we de ontwikkeling van MOO voortaan op deze manier gaan aansturen is trouwens niet uniek. Het komt voort uit de ‘agile’-filosofie; een nieuwe manier van denken en werken die door steeds meer bedrijven en andere organisaties wordt omarmd. Eigenlijk is het heel logisch: als jij een product wilt leveren waar gebruikers graag mee willen werken, moet je het die gebruikers zo makkelijk mogelijk maken om mee te praten over dat product.

Praat mee!

Het mag duidelijk zijn: met deze nieuwe functie kun jij als MOO-gebruiker – aan de hand van de suggesties en de mate waarin erop wordt gestemd – zien hoe MOO zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Maar wat nog mooier is: je kunt daar zelf invloed op hebben door te stemmen. Ik roep jou en alle andere gebruikers dan ook op om ons te helpen. Klik regelmatig op die nieuwe knop en laat ons weten wat je zelf graag anders of beter wilt hebben, of welke eerder gelanceerde ideeën jou aanspreken. Dan wordt MOO echt iets dat we samen verder ontwikkelen!


Marcel vd Veldt (productmanager bij MOO)

Marcel van der Veldt werkt sinds 2012 bij Heutink ICT. Als productmanager richt hij zich op de doorontwikkeling van het online platform MOO (Mijn Omgeving Online). Marcel is de spil tussen MOO-gebruikers en Heutink ICT. Zijn doel is MOO te verrijken met datgene waar de markt om vraagt en zo te bouwen aan een omgeving waarin leren met IT écht kinderspel is.

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*