Home - Actueel - Blogs - Zien is geloven met AV1!
Deel deze pagina:

Zien is geloven met AV1!

Nieuwe technologie kan op papier heel aantrekkelijk en inspirerend zijn. Maar ik vind dat het nog veel mooier wordt als je de voordelen aan den lijve kunt ervaren. Dat bleek maar weer eens tijdens het evenement Robotica en kunstmatige intelligentie & onderwijs, op 7 februari jongstleden in Den Haag. Daar lieten we de bezoekers ‘live’ kennismaken met de mogelijkheden van AV1. De reacties waren heel enthousiast.

Over hightech snufjes en hun impact

Robotica en kunstmatige intelligentie & onderwijs is een congres dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd. Het is bedoeld voor innovatief ingestelde bestuurders, beleidsmensen, ICT-coördinatoren en docenten in het primair en voortgezet onderwijs. Zij kunnen zich tijdens dit evenement op de hoogte stellen van nieuwe technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van AI (kunstmatige intelligentie) en robotica. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de impact die deze hightech snufjes kunnen hebben op het onderwijs.

De kracht van AV1 in 4 pluspunten

Het mag duidelijk zijn dat dit evenement een ideaal platform was om AV1 eens wat breder onder de aandacht te brengen. Dat hebben we als Heutink ICT dan ook gedaan. Samen met medewerkers van AV1 gaven we twee demosessies van 20 à 30 minuten. De bezoekers die erbij waren, reageerden allemaal uiterst positief. Zij waardeerden vooral de volgende 4 pluspunten van AV1:

1. Het fysieke aspect
Anders dan bij oplossingen waarbij bijvoorbeeld een iPad in de klas staat, wordt AV1 echt ervaren als een fysieke avatar van de zieke (of om een andere reden afwezige) leerling. Dat komt ook door de zachte vormen en de mogelijkheid om emoties te tonen. Je krijgt het gevoel dat de leerling toch in de klas is, en zo wordt het apparaat sneller geaccepteerd.

2. De mobiliteit
De leerkracht of een ‘buddy’ van de afwezige leerling kan AV1 eenvoudig meenemen naar een ander lokaal of zelfs naar buiten, gewoon met de hand of in een rugzak. Doordat AV1 zo mobiel is, kan de afwezige leerling echt overal bij betrokken blijven. Een extra garantie tegen desocialisatie!

3. Het gemak
De bezoekers van Robotica en kunstmatige intelligentie & onderwijs waren ook lovend over de app waarmee AV1 op afstand kan worden bediend. Die vond men buitengewoon gebruiksvriendelijk.

4. De discretie
Het feit dat met AV1 de afwezige leerling zelf in de klas niet te zien is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de eerdergenoemde iPad-oplossingen) werd eveneens als een pluspunt ervaren. Juist hierdoor kan AV1 ook worden ingezet in situaties waarin kinderen niet in beeld willen, bijvoorbeeld als er sprake is van eetstoornissen of chemobehandelingen.

Conclusie

Al met al zagen de bezoekers van het congres AV1 als een zeer goede aanvulling op het onderwijsproces. De aansluiting van de afwezige leerling bij het leerproces wordt gestimuleerd en als het kind weer terugkomt op school, is het in veel opzichten helemaal bij. AV1 is daarmee een product dat helemaal past bij de missie van Heutink ICT: de mogelijkheden van ICT laten werken voor het lerende kind.

Ontdek het zelf!

Heb jij het congres Robotica en kunstmatige intelligentie & onderwijs gemist maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden van AV1? Laat het me weten, dan kom ik (of een van mijn collega’s) graag langs om een live demo te geven. Bel 074-240 46 06 om een vrijblijvende afspraak te maken of mail mij op s.obdeijn@heutink-ict.nl. Want zien is geloven!


Sophie Obdeijn

Als accountmanager New Business ben ik vol enthousiasme altijd op zoek naar interessante nieuwe projecten en producten. Voorwaarde moet zijn dat deze van toegevoegde waarde zijn voor het onderwijsproces.

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*