De Piramide

Twee cursisten over de Basiscursus ICT-coördinator

Marijke Helmer en Rita Jairam van basisschool De Piramide in Utrecht namen met nog een derde collega van hun school deel aan de Basiscursus ICT-coördinator zoals Heutink ICT die in-company verzorgde bij de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs in Utrecht (PCOU).

Inspirerend

Marijke Helmer vond het al met al een inspirerende ervaring: “Alles was goed geregeld en voorbereid en opdrachten werden van tevoren goed besproken. We hebben nu zes bijeenkomsten gehad, in de zevende en laatste gaan we onze portfoliopresentatie doen. Wouter [Würdemann, cursusleider namens Heutink ICT; red.] is een heel enthousiaste figuur met humor. Hij weet je te triggeren, ook om dingen op te zoeken. We zijn echt bij nul begonnen. Hoe meet je de kennis en vaardigheden van je team met behulp van de Vier in Balans-tool? Hoe stel je een projectplan op? Ik hoop dat we hierna nog een vervolgcursus kunnen doen waarin we bijvoorbeeld ook meer leren over hoe je een ICT-beleidsplan maakt.”

Anders kijken

Ook Rita Jairam vindt dat ze op de cursus veel heeft geleerd: “Van Nico [Eigenhuis; cursusleider namens Animaz; red.] vooral over leiderschap en management. En van Wouter over de onderwijskundige kant. Hij heeft mij echt geïnspireerd om anders naar dingen te kijken, bijvoorbeeld naar wat we allemaal kunnen doen met de iPads die we al hebben op school. We kregen ook tips over boeken die de moeite waard zijn. Verder hebben we een Linkedin-account leren maken, en inmiddels ben ik via Linkedin al betrokken bij allerlei interessante onderwijsdiscussies. Ik vind dat heerlijk, want mijn vak is echt mijn passie. Ik blijf zelf ook leergierig. Want als je een dag niet zou leren, ben je niet goed bezig, vind ik.”

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep