OBS Twickel

Het DNA van OBS Twickel

OBS Twickel is één van de 22 scholen die onder de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer (SOPOH) valt. Op de school wordt gewerkt binnen een goed pedagogisch klimaat waarbinnen veel aandacht is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.

“Het bestuur van SOPOH vindt het belangrijk dat de SOPOH-scholen de kansen en mogelijkheden benutten die ICT kan bieden in het onderwijs. Met behulp van het DNA-traject heeft nu elke school de mogelijkheid om haar eigen ICT-ontwikkeling inhoud te geven”, aldus Peter Schreuder, lid van het College van Bestuur van SOPOH. OBS Twickel wilde daar graag in mee. De schoolgebouwen van de school beschikken over alle voorzieningen die nodig zijn om de kinderen op een moderne manier onderwijs te geven. In alle lokalen wordt gewerkt met digitale schoolborden en zijn voldoende computers beschikbaar. OBS Twickel is een school die niet achter wilt blijven op het gebied van ICT in het onderwijs, maar ICT ook niet in wilt zetten ‘om het inzetten’. “Als school willen wij graag bij de tijd blijven”, vertelt Kees Eveleens, ICT-coördinator bij OBS Twickel, “maar we willen dat wel volgens een goed beleid doen. Het heeft geen zin om 20 tablets aan te schaffen en vervolgens maar te kijken wanneer we die een keer gaan gebruiken”. Het DNA-traject van Heutink ICT gaf Twickel duidelijke inzichten.

“De DNA-methode heeft ons heel duidelijk inzicht gegeven waar wij als school, als team, maar ook als onder- midden- en bovenbouw, voor staan”
Kees Eveleens, ICT Coördinator OBS Twickel

Heutink ICT helpt OBS Twickel met:

  • Digitale schoolborden
  • DNA
  • Deklas.nu / MOO
  • Ruckus WaaS

Klik hier voor de volledige pdf

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep