Home - Actueel - Nieuws - Inlog-Assistent deklas.nu
Deel deze pagina:
Delen:

Inlog-Assistent deklas.nu

U weet het: de ontwikkeling van deklas.nu staat nooit stil. Een speciaal team is constant bezig de functionaliteit uit te breiden en te optimaliseren. Het laatste nieuws in dit verband is een slimme alternatieve inlogmethode.

Inloggen op het deklas.nu-netwerk doet u al jaren ‘gewoon’ met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Door de opkomst van online diensten en de introductie van Basispoort is een aanpassing van deze inlogmethode op veel scholen gewenst. Daarom kunt u er vanaf 1 februari 2014 ook voor kiezen in te loggen met een gebruikersnaam die lijkt op het e-mailadres van uw school.

Deze alternatieve inlogmogelijkheid bestond al langer, maar een veel gehoord bezwaar luidt dat scholen vaak zo’n lange e-maildomeinnaam hebben. Gebruikers, vooral (jonge) leerlingen, vinden het lastig om die lange naam steeds weer in te typen. Maar als we ook deze gebruikers in de toekomst willen kunnen voorzien van nieuwe online functionaliteiten, is het van belang dat ook zij gaan inloggen met een op een e-mailadres lijkende gebruikersnaam. Daarom hebben wij een module gebouwd waarin de gebruikersnaam niet meer getypt hoeft te worden.

Nadat de nieuwe module is geactiveerd, start het werkstation op met een overzicht van de aanwezige netwerkgroepen. Na het maken van een groepskeuze kan de gebruiker kiezen uit een lijst van gebruikers die behoren tot de gekozen groep. In de lijst kan een naam worden gekozen, waarna het wachtwoord moet worden opgegeven. Voor het inloggen met een standaard  gebruikersaccount (4a, 4b etc.), is uiteraard nog steeds geen wachtwoord vereist.

Wat moet u doen om deze nieuwe manier van inloggen te activeren?

Ga naar MOO en vraag de nieuwe functie aan via de gecertificeerde softwarelijst. Zoek in de lijst naar ‘Inlog-Assistent’. De nieuwe module wordt automatisch op uw netwerk geïnstalleerd en geconfigureerd. Een klein deel van de installatie vindt plaats op het werkstation. Dit betekent dat direct na de installatie het groepenscherm nog niet wordt getoond; het wordt actief na de eerstvolgende herstart en de volgende dag beschikbaar op het netwerk.

Let op!

Wanneer u ervoor kiest deze nieuwe manier van inloggen te gaan gebruiken, geldt dit voor uw gehele netwerk. De functionaliteit is niet per systeem in of uit te schakelen.

Media
  • inlog-assistent-deklasnu-banner.jpg
  • inlog-assistent-deklasnu-thumb.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*