Home - Actueel - Nieuws - Winnaar ICT Weken
Deel deze pagina:
Delen:

Winnaar ICT Weken

RKBS De Rietvest wint compleet ingericht ICT-lokaal

Op 8 juni jl. is de winnaar bekend gemaakt van de Heutink ICT weken. Uit de 41 deelnemende scholen mag RKBS de Rietvest uit Klundert zich de gelukkige winnaar noemen. Hun ingezonden motivatiebrief is verkozen tot de beste en daarmee wint de school een compleet met ICT-middelen ingericht lokaal ter waarde van maar liefst €10.000,-.

Om uitdagend en passend onderwijs aan te bieden is het anno 2015 steeds belangrijker om als school een grotere focus te leggen op een optimale inzet van ICT. Het nadeel daarvan is dat daar – helaas – wel een flink prijskaartje aan hangt. Om die reden riep Heutink ICT, in samenwerking met Heutink en Reinders Oisterwijk, dit jaar een wedstrijd uit tijdens de eerste editie van de ICT weken. De inzet: een compleet ingericht ICT-lokaal, inclusief het meest complete touchscreen van dit moment, 5 tablets, de handige Teach with a Touch Toolbar en een jaar lang gratis toegang tot MOO 2.0, Mijn Omgeving Online. Uiteraard wordt alles gemonteerd, geïnstalleerd én wordt er een complete gebruikerstraining gegeven zodat de omgeving direct maximaal benut kan worden.

Motivatiebrief

41 scholen waagden een poging om de prijs in de wacht te slepen. De deelnemende scholen moesten de jury in maximaal 500 woorden overtuigen waarom juist zíj het ICT-lokaal het meest verdienen. Uiteindelijk was het de brief van RKBS de Rietvest uit Klundert die als beste uit de bus kwam. In hun heldere en bondige brief benoemde De Rietvest enerzijds de noodzaak van een goede ICT-omgeving met de daarbij horende tekortkomingen op dit moment; Anderzijds wisten zij duidelijk te benoemen wat hun visie is op ICT in het onderwijs en weten ze goed waar ze heen willen. Die combinatie overtuigde de jury wat De Rietvest winnaar maakt van de ICT weken 2015.

Mooie ontwikkeling

Sanne de Haay, werkzaam op de Rietvest, is ontzettend blij met de winst: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met het behalen van de winst. Geweldig dat we een heel ICT-lokaal krijgen. Het is een hele mooie ontwikkeling voor ons als school. We wilden deze stap graag maken maar voor scholen liggen de financiële middelen helaas niet voor het oprapen. Daarom is het extra mooi dat we de wedstrijd hebben gewonnen. We kijken er naar uit om alles te gaan gebruiken.”

Media
  • winnaar-ict-weken-banner.jpg
  • winnaar-ict-weken-thumb.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*