Home - Actueel - Nieuws - Vereniging Vechtstreek en Venen gaat met Heutink ICT de zomer in!
Deel deze pagina:
Delen:

Vereniging Vechtstreek en Venen gaat met Heutink ICT de zomer in!

Tijdens het uitreikevent op 6 juli jl. kregen alle leerkrachten van de Vereniging Vechtstreek en Venen een tablet mee naar huis zodat hier in de zomervakantie alvast mee geëxperimenteerd en gewerkt kan worden. De levering van deze tablets is onderdeel van een eerder gewonnen aanbesteding door Heutink ICT. Op diezelfde dag is tevens een workshop gegeven over het gebruik van Mijn Omgeving Online en deklas.nu 3. Daarnaast was er een lokaal ingericht door de O-ICT`er(s) van de vereniging waar de leerkrachten al een eerste vraag over het gebruik ervan konden stellen. De zomervakantie en de eerste weken van het nieuwe schooljaar worden door Heutink ICT gebruikt om de scholen te migreren naar het nieuwe systeem en de leerkrachten en overige gebruikers te trainen in het gebruik van het nieuwe netwerk. Op deze wijze kan er bij de start van het nieuwe jaar optimaal gebruik gemaakt worden van de nieuwe ICT voorzieningen.

Flinke stap voorwaarts

De vereniging Vechtstreek en Venen is al geruime tijd bezig om ICT een meer voorname plek te geven in het onderwijsproces. "We hebben hier een flinke slag te slaan en met de keuze voor Heutink ICT ,de aanschaf van ICT hardware en de juiste ondersteuning bij zowel de implementatie als het verbeteren van de competenties van onze leerkrachten, denken we die stap echt te gaan zetten", aldus Henk van de Hoef, ICT Projectleider bij de Vereniging Vechtstreek en Venen.
Ook de docenten zijn blij met de ontwikkelingen. Monique Krijgsman, leerkracht op één van de scholen: "voor iedereen is het natuurlijk een boost om weer op een nieuwe manier te leren".

Over de Vereniging Vechtstreek en Venen

Onder het bevoegd gezag van de Vereniging Vechtstreek en Venenvallen 14 basisscholen met in totaal 16 verschillende onderwijs locaties in de Utrechtse gemeenten Stichtse Vecht, Ronde Venen en De Bilt. De Vereniging wil een voorbeeld zijn voor de basisvorming in Nederland, of het nu gaat om digitale leermiddelen, onderwijsmethoden, ouderparticipatie of algemene vorming.

Media
  • Banner_1.jpg
  • Thumbnail.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*