Home - Actueel - Nieuws - Heutink ICT mag Amersfoortse basisscholen gaan voorzien van een ICT-omgeving
Deel deze pagina:
Delen:

Heutink ICT mag Amersfoortse basisscholen gaan voorzien van een ICT-omgeving

Via een Europese aanbesteding is Heutink ICT de ICT-leverancier geworden van de Stichting KPOA en de Stichting Meerkring. De gezamenlijke aanbesteding is eind 2014 uitgeschreven en begin juni heeft de definitieve gunning plaats gevonden. De aanbesteding is vorm gegeven met als doel een ICT Als Dienst af te nemen en omvat o.a. de levering van deklas.nu 3, MOO en hard- en software, waardoor ca. 35 scholen in Amersfoort kunnen aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs.

Aanleiding voor het uitschrijven van de aanbesteding door de twee stichtingen was de behoefte om een grote stap voorwaarts te zetten in de integratie van ICT in het onderwijs. Het is anno 2015 immers steeds belangrijker om als school een grotere focus te leggen op een goede ICT-omgeving om uitdagend en passend onderwijs aan te bieden. Op dit moment wordt er door de aangesloten scholen nog gebruik gemaakt van verschillende typen netwerkbeheer maar door de samenwerking met Heutink ICT worden onder andere deze verschillende typen netwerkbeheer gecentraliseerd. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat er meer onderwijs op maat kan worden gegeven.

Het dienstverleningscomponent in de gewonnen aanbesteding betreft de uitrol van een volledige ICT-infrastructuur waaronder netwerkcomponenten, servers, vaste en mobiele werkplekken en interactieve leermiddelen. Dat laatste houdt in dat Heutink ICT deklas.nu 3 zal leveren in combinatie met MOO (Mijn Online Omgeving) en Office 365. Door alles via een enkel platform weg te zetten wordt er één leeromgeving gecreëerd waarin alle software aan elkaar gekoppeld is. Naast de levering zal ook de complete dienstverlening in handen liggen van Heutink ICT en krijgen gebruikers ook een uitgebreide gebruikersinstructie zodat de ICT-omgeving direct optimaal in gebruik kan worden genomen.

Meerjarige samenwerking

Dat de uiteindelijke keuze op Heutink ICT is gevallen is niet voor niets: naast het feit dat Heutink ICT economisch gezien het meest voordelig is, beschikt zij ook - door onder andere haar ruime ervaring - over de kennis en kunde om een dergelijk groot project te implementeren en te beheren. “Doorslaggevend was de geboden flexibiliteit en de meest moderne werkwijze”, zo luidde het oordeel van de stichtingen. Daarnaast biedt ICT Als Dienst nog een ander groot voordeel: de aangesloten scholen zullen altijd verzekerd zijn van de nieuwste en meest up-to-date hard- en software.

Ook Heutink ICT zelf is zeer verheugd met de winst van de aanbesteding. Robert Terhalle, Teamleider New Business bij Heutink ICT: “de omvang en manier van aanbesteden is uniek, evenals de visie welke KPOA en Meerkring najagen op onderwijsinhoudelijk vlak. De beide partijen sluiten perfect op elkaar aan en we zien nu al een innige synergie ontstaan op diverse niveaus in de beide organisaties. Heutink ICT gaat voor een meerjarige samenwerking waarbij partnerschap centraal moet staan evenals het lerende kind.”

Over de Stichting KPOA en de Stichting Meerkring

De gezamenlijke aanbesteding is ontstaan omdat beide stichtingen werkzaam zijn op dezelfde locatie. De Stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA) is het overkoepelend bestuursorgaan van 17 basisscholen in Amersfoort. “Leren van elkaar”, daar draait het om in de contacten tussen de KPOA-scholen en de docenten die binnen deze scholen werken. Stichting Meerkring is de totaalorganisatie van het Openbaar Primair Onderwijs in Amersfoort. Onder de stichting vallen 19 scholen. Meerkringscholen zorgen voor eigentijds, maatschappelijk betrokken onderwijs in een veilige leeromgeving. Samen wordt gewerkt aan een inspirerende sfeer die enthousiaste en trotse kinderen oplevert.

Over Heutink ICT

Heutink ICT, onderdeel van de Odin Groep, ontwikkelt, realiseert en beheert innovatieve oplossingen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs en de dagopvang. Deze activiteiten worden ondersteund door ruim 100 jaar ervaring in het onderwijs. Binnen het totaalaanbod is de laatste jaren steeds meer nadruk komen te liggen op de ontwikkeling van online platformen.


Media
  • Amersfoortse_basisscholen_groot.jpg
  • amersfoortse-scholen.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*