Home - Actueel - Nieuws - Week van de Mediawijsheid 2015: Media & Respect
Deel deze pagina:
Delen:

Week van de Mediawijsheid 2015: Media & Respect

De mogelijkheden van internet en sociale media zijn ongekend. Nooit eerder was het zo eenvoudig om met anderen in contact te komen, ervaringen te delen of in discussie te gaan. Maar we zijn zo snel en massaal gaan communiceren dat zorgvuldigheid, privacy bescherming en het ‘even tot tien tellen’ er vaak bij inschieten.

Daarom is het verstandig om met kinderen, jongeren, ouders, professionele én andere mediamakers in gesprek te gaan over hoe iedereen op een respectvolle manier media kan maken.

Stellingen voor een discussie in de klas

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid (20 - 27 november) is er een poster gemaakt met acht discussiestellingen over Media & Respect. Hang de campagneposter op in de klas en begin elke dag met een groepsgesprek of discussie in de klas over media. Door met leerlingen in gesprek te gaan zullen zij aan het denken worden gezet over hun eigen mediagedrag en het effect daarvan.

Meer informatie over deze actie en over de Week van de Mediawijsheid vindt u op weekvandemediawijsheid.nl.

Wilt u ook met uw school aan de slag met Mediawijsheid? Een leerlijn Mediawijsheid vormgeven? Een ouderavond Mediawijsheid organiseren? Heutink ICT kan u hierbij ondersteunen. Klik hier om advies op maat aan te vragen.

Media
  • mediawijsheidweek_banner.jpg
  • Mediawijsheidweek.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*