Home - Actueel - Nieuws - Ruckus Wireless is Eduroam geschikt
Deel deze pagina:
Delen:

Ruckus Wireless is Eduroam geschikt

Begin dit schooljaar heeft de PO-Raad een poster gemaakt en verspreid over het toekomstigbestendig maken van de (wifi)netwerkinfrastructuur (connectiviteit) van uw school. De PO-Raad biedt in samenwerking met Kennisnet advies aan scholen over connectiviteit en ondersteunt hierin.

Met de wireless oplossing van Ruckus heeft Heutink ICT een perfecte oplossing om uw (wifi) netwerkinfrastructuur toekomstbestendig in te rechten. Via de wifi oplossing is het mogelijk gebruik te maken van Eduroam, hét internationale netwerk voor draadloze toegang tot internet in het onderwijs! Eduroam heeft meer dan 20 miljoen actieve gebruikers en wordt in 85 landen gebruikt.

Eduroam geeft leraren, medewerkers en leerlingen meer online mobiliteit. Zij kunnen op verschillende locaties meteen gebruik maken van draadloos internet. Hiervoor hebben zij maar één schoolaccount nodig. Aan elkaar gekoppelde authenticatieservers zorgen ervoor dat gebruikers heel gemakkelijk als gast kunnen aansluiten op het netwerk van een andere instelling. Meer informatie over connectiviteit en Eduroam vindt u op kennisnet.nl en poraad.nl.

Om van Eduroam gebruik te kunnen maken moet het volgende gebeuren:

  • Via Kennisnet kunt u zich aanmelden voor Eduroam. Dit kan via de volgende link: https://www.kennisnet.nl/eduroam/aanmelden/
  • Uw netwerk moet worden geconfigureerd door Heutink ICT; dit voeren wij op afstand voor u uit. De kosten hiervan zijn éénmalig en bedragen € 99,- exclusief BTW.

Wilt u meer informatie of gebruik maken van Eduroam? Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst via het contactformulier of via telefoonnummer 074-240 46 06.

Ga naar het contactformulier

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*