Home - Actueel - Nieuws - SchoolWapps is dé online totaaloplossing voor het onderwijs
Deel deze pagina:
Delen:

SchoolWapps is dé online totaaloplossing voor het onderwijs

Heutink ICT introduceert SchoolWapps, de nieuwe unieke totaaloplossing voor alle online communicatie voor scholen. SchoolWapps biedt direct voordelen door te communiceren via één centraal systeem op onder andere de website en de app. Het unieke aan SchoolWapps  is dat het uitgebreid kan worden met het ouderportaal; hierin zitten prachtige features waarmee u oudercommunicatie en -participatie stimuleert.

SchoolWapps is een nieuw concept en komt voort uit SchoolWebsite en SchoolFlits waar al meer dan 500 scholen gebruik van maken. Het is een unieke combinatie van een website, app, publicatiebord en intranet. Vanuit het dashboard kunnen alle verschillende componenten van deze kanalen beheerd worden en kan informatie worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen nieuwsberichten, agenda’s, foto’s en belangrijke mededelingen automatisch gedeeld worden vanuit één systeem en hoeft er geen dubbel werk verzet te worden.

Ouderportaal

Naast de functionaliteiten om te communiceren met ouders, kan de module ook worden uitgebreid met het ouderportaal. In deze module zitten specifieke features waarmee scholen eenvoudig kunnen communiceren met ouders en vice versa. Het ouderportaal bestaat uit onder andere:

  • Gesprekkenplanner
  • Tijdlijn
  • Nieuwsbrieven
  • Notificaties & spoedberichten
  • Gebruikers en groepen
  • Leerlingimportsysteem
  • Intekenlijsten

 

Tom Linderman, adviseur weboplossingen, is bijzonder trots op het nieuwe concept: “Tegenwoordig wordt er ontzettend veel gecommuniceerd via veel kanalen: de website van de school, WhatsApp, mail, digitale prikborden, nieuwsbrieven, Facebook en de mobiele app. Door de hoeveelheid communicatiekanalen zit er veel overlap in de informatie en moet er te veel extra werk worden verricht. We zagen dat er behoefte was aan één systeem om te communiceren met leerlingen, ouders en leerkrachten. Met SchoolWapps is dat verleden tijd en wordt alle communicatie vanuit slechts één dashboard gedeeld. Dit scheelt enorm veel werk en tijd”.

Veiligheid en privacy

Met het delen van informatie zijn privacy en veiligheid te allen tijde gewaarborgd. Informatie die gedeeld wordt, is niet toegankelijk voor anderen dan degenen voor wie het bedoelt is. SchoolWapps is deelnemer aan het privacyconvenant en gaat een bewerkersovereenkomst aan met de gebruikers. Hierin is vastgelegd tot welke informatie zij voor welke doeleinden toegang heeft. De regie is dus in de handen van de gebruiker. Heutink ICT is een van de eerste partijen die een dergelijke bewerkersovereenkomst voor schoolapplicaties sluit met de gebruikers. Daarnaast krijgen scholen een SSL-certificaat dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke gegevens versleuteld worden verzonden.

Meer weten?

Ga naar www.schoolwapps.nl om alles te weten te komen over deze unieke oplossing voor het primair onderwijs.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*