Home - Actueel - Nieuws - Heutink ICT steunt manifest voor ICT in het onderwijs
Deel deze pagina:
Delen:

Heutink ICT steunt manifest voor ICT in het onderwijs

Op 19 januari presenteerde de PO-Raad in Den Haag het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. Met dit document roepen onderwijs, ouders en marktpartijen de overheid op om te zorgen voor goed internet op scholen, de btw op digitale leermiddelen te verlagen naar 6 procent en opleidingen mogelijk te maken die leraren met academische vaardigheden afleveren. Allemaal doelstellingen waar we bij Heutink ICT volledig achter staan. Wij hebben het manifest dan ook van harte mede ondertekend.

Met digitale leermiddelen kunnen scholen meer onderwijs op maat bieden, doen leerlingen meer toekomstgerichte kennis en vaardigheden op en krijgen leraren sneller inzicht in hoe leerlingen zich ontwikkelen, aldus Rogier Borggreve, algemeen directeur van Heutink ICT: “Maar veel scholen hebben niet eens een goede internetverbinding. Bovendien zijn digitale lesmiddelen voor veel scholen te duur, alleen al vanwege het btw-tarief van 21%. Voor papieren lesmateriaal hoeft maar 6% btw te worden betaald, dat is echt een flink verschil.”

De ondertekenaars van het manifest willen ook zelf een actieve bijdrage leveren aan een betere inzet van ICT in het onderwijs, door samen meer digitaal lesmateriaal te ontwikkelen en leraren te ondersteunen in het gebruik ervan. Daarbij is het essentieel dat de overheid zorgt voor de randvoorwaarden. “Als we niet nu investeren, lopen onze leerlingen achterstanden op en missen zij later aansluiting op de arbeidsmarkt”, aldus Simone Walvisch, vicevoorzitter van de PO-Raad.

Tot de ondertekenaars van het manifest behoren naast de PO-Raad en Heutink ICT: VO-raad, Kennisnet, Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), Ouders & Onderwijs, GEU, Heutink ICT, Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners (VDOD), Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv), Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BaB), de Rolf Groep en KBb-educatief.

Bekijk het gehele manifest hier.

Media
  • POraadthumb.jpg
  • POraad_og.jpg
  • PO-raad.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*