Home - Actueel - Nieuws - Lek treft modern WiFi-netwerk
Deel deze pagina:
Delen:

Lek treft modern WiFi-netwerk

Een lek in WiFi zorgt ervoor dat miljoenen devices kwetsbaar zijn. Dit melden diverse nieuwsmedia op basis van research van twee Belgische onderzoekers van de Katholieke Universiteit van Leuven.

Het is voor het eerst dat er lekken zijn gevonden in de versleuteling van het WPA2-protocol; een technologie waarmee de meeste draadloze WiFi-netwerken in Nederland zijn beveiligd. Hackers kunnen door een lek jouw internetverbinding afluisteren of meekijken met je surfgedrag. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de cybercrimineel zich daadwerkelijk in de buurt van je WiFi bevindt. Men kan niet meekijken op websites met een HTTPS-verbinding (herkenbaar aan het slotje voor de adresbalk) en ook niet indien je een VPN-verbinding gebruikt.

Hoe zit het met Ruckus?

Binnen onze Ruckus omgeving zijn alleen netwerken vatbaar waar gebruik wordt gemaakt van Meshing in combinatie met Fastroaming. Meshing is een weinig gebruikte functie en Fastroaming staat standaard uit voor deze configuratie. Ruckus heeft inmiddels alle meshing netwerken gecontroleerd en meldt dat de Ruckus omgeving in zijn geheel niet is getroffen. Nadat Ruckus de gemelde firmware update/fix voor de accesspoints heeft uitgebracht zullen wij deze direct beschikbaar maken voor onze accesspoints.

Op dit moment is WPA2 met AES nog zeker de veiligste methode om WIFI verbinding te versleutelen. Mocht er iets onduidelijk zijn, dan kun je altijd contact opnemen met onze servicedesk.
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*