Home - Actueel - Nieuws - De week van de Mediawijsheid is gestart
Deel deze pagina:
Delen:

De week van de Mediawijsheid is gestart

Vandaag start de Week van de Mediawijsheid, waarin het thema Generatie Media in de spotlight staat. Mediawijzer.net wil graag gesprekken op gang brengen over wie welke rol heeft bij het samen mediawijzer worden. Er moet beter inzicht ontstaan in de leefwereld van leerlingen, ouders, leraren, mediamakers en netwerk. Want wie is er nu verantwoordelijk voor wat?

Mediawijzer.net stelt dat we samen moeten toewerken naar een heel belangrijk doel: het klaarstomen van een mediawijze generatie voor de toekomst. Kinderen en jongeren moeten inzien dat ondanks ze heel behendig zijn met diverse media, ze ook genoeg te leren hebben. En omgekeerd; dat volwassenen nog veel kunnen leren van hoe zij slim omgaan met media. We moeten samen de stap zetten van ‘Generatie Media’ naar ‘Generatie Mediawijs’.

MediaMasters Game

Ook het Nederlands grootste mediawijsheidsproject voor groep 7 en 8 is vandaag gestart: de MediaMasters Game. Hiermee gaan ruim 150.000 leerlingen samen met hun leraren en ouders aan de slag met onderwerpen zoals nepnieuws, sociale media, games, informatievaardigheden, programmeren, reclame, vloggen, cyberpesten, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. De klas die tijdens deze game de meeste punten verzameld, mag zich een jaar lang ‘de meest mediawijze klas van Nederland’ noemen.

Laat je inspireren in de klas!

Mediawijzer.net heeft een inspiratie pakket samengesteld speciaal gericht op kinderen, jongeren en volwassenen, dat je kan helpen om deze week activiteiten te organiseren. Ook kun je mediawijsheid voorbeeldmaterialen downloaden via SLO. Maak er gebruik van!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat je informeren door een van onze onderwijsconsulenten.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*