Home - Actueel - Nieuws - Intune komt eraan!
Deel deze pagina:
Delen:

Intune komt eraan!

Hoe beheer je al die moderne apparaten tegenwoordig op school? Vroeger zorgde deklas.nu voor het beheer van een vaste PC. Tegenwoordig zijn alle devices en platformen beschikbaar en kun je ze allemaal beheren met Mobile Device Management Software (MDM). Helemaal van deze tijd. Vroeger werden leerkrachten en zelfs ICT-ers voor veel functies geblokkeerd. Nu ligt de controle bij de gebruiker. De ICT-er zorgt ervoor dat iedereen veilig kan werken, hij/zij voorziet de gebruikers van de allerlaatste updates en stelt de juiste software beschikbaar. Heutink ICT koppelt, verbindt en beheert. De gebruiker bepaalt.

Intune nu ook beschikbaar

Sinds begin van dit jaar verzorgt Heutink ICT het beheren van Chrome en iOS devices met MDM-oplossingen via MOO Devicebeheer. Per 1 december 2017 is het ook mogelijk om Windows 10 devices in het netwerk van school op te nemen. Dit kan via Microsoft Intune for Education; de moderne opvolger van het traditionele beheer met deklas.nu.

Klaar voor de cloud?

Met deze moderne variant kun je volledig in de cloud werken. Dat hoeft natuurlijk niet direct; deklas.nu wordt nog steeds ondersteund. Voor een soepele overgang zijn er ook hybride mogelijkheden waarbij je bijvoorbeeld traditionele desktops of laptops via een serverbox kunt beheren, daarnaast kun je mobiele devices beheren via Intune.

Intune pilot bij de Dukdalf succesvol

Bij basisschool de Dukdalf in Hendrik Ido Ambacht is onlangs een pilottraject uitgevoerd met het volledig werken vanuit de cloud. Allereerst zijn alle leerlingdevices vervangen: in de bovenbouw-en middenbouw werkt iedereen nu met Chromebooks en de kleuters werken met iPads. Alle devices worden beheerd vanuit de cloud door Heutink ICT.

Inmiddels zijn alle Windows devices van de leerkrachten ook opgenomen in de cloud; ze zijn gekoppeld aan de Azure AD en aan de devicebeheer software Intune for Education. Bestanden worden niet meer op de traditionele deklas.nu-server opgeslagen maar op SharePoint en in MOO. En de deklas.nu server? Die hebben we voor de zekerheid nog even laten staan maar… op korte termijn gaat hier de stekker uit; de Dukdalf is helemaal klaar voor de cloud!

Benieuwd naar het volledige verhaal van OBS de Dukdalf? Binnenkort vertellen we je meer over deze pilot... 

Ultieme Single Sign On in MOO

Bij Heutink ICT geloven we in keuzevrijheid en flexibiliteit. We hebben daarom veel tijd en aandacht geschonken aan het bouwen van MOO als het ideale koppelplatform, ook wel te zien als een hele grote stekkerdoos. Wil je in de onderbouw iPads inzetten en voor de rest een combinatie van Windows en Chrome devices ? Wil je gebruik maken van Office365 voor je mail maar tegelijk ook experimenteren met Google Classroom? De techniek staat dat eenvoudig toe. Vandaar dat Heutink ICT alles aan elkaar gekoppeld heeft. Jij logt als gebruiker één keer in op je device en wij zorgen dat je overal bij kunt.

Voorbeeld Ultieme SSO

Een leerling logt middels de makkelijke plaatjesinlog in op een Chromebook en heeft niet alleen automatisch toegang tot MOO maar ook tot Office365. Klinkt misschien een beetje gek maar wij maken het mogelijk. Gewoonweg doordat wij onafhankelijk kunnen faciliteren. Jouw gebruikersgemak staat bij ons bovenaan!

Wanneer is Microsoft Intune beschikbaar?

Vanaf 1 december 2017 is de MOO Devicebeheer module voor Intune beschikbaar. Meer weten over MDM-oplossingen in het onderwijs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*