Home - Actueel - Nieuws - Keuze Comprix valt op Heutink ICT
Deel deze pagina:
Delen:

Keuze Comprix valt op Heutink ICT

Heutink ICT levert interactieve leermiddelen en devices bij Stichting Comprix. Naar aanleiding van een fusie tussen twee stichtingen heeft Comprix een aanbesteding uitgeschreven waarbij Heutink ICT als winnaar uit de bus kwam. Inmiddels zijn de eerste stappen van de samenwerking al zichtbaar.

Stichting Comprix is ontstaan na een fusie van twee stichtingen, waarbij er grote verschillen bleken te zijn in de wijze waarop gewerkt werd met ICT en gebruik wordt gemaakt van de ICT-middelen binnen het onderwijs. Na de fusie werden twee zaken al snel duidelijk: Er was er sprake van een behoorlijk investeringsverschil bij beide stichtingen en er moest uniformiteit komen met alles wat met ICT te maken had. Zo waren er 15 tennants voor Office365 en gebruiken kinderen op sommige scholen een eigen Gmail-account voor Chromebooks.

Een grote investering op het gebied van ICT bleek noodzakelijk en daarom werd er een aanbestedingstraject ingezet. Comprix zocht een ICT-leverancier voor interactieve middelen en devices, waarbij alles turn-key moest kunnen worden opgeleverd. Geen gedoe voor scholen en voor de bovenschoolse ICT-er. Het moet direct werken! De scholen van Comprix hebben de beschikking over eigen budgetruimte, zodat ze zelf keuzes kunnen maken die passen bij het onderwijs in hun school.

Keuze voor Heutink ICT

Heutink ICT kwam in deze aanbesteding overtuigend als beste naar voren en heeft inmiddels een contract met Stichting Comprix gesloten voor de komende jaren. Via een detacheringsovereenkomst wordt er ook gebruik gemaakt van een onderwijsspecialist en een netwerkspecialist van Heutink ICT. Hierdoor ontstaat een prachtige samenwerking tussen ICT en onderwijs en wordt het kind daardoor optimaal gefaciliteerd.

Trajectplan

Na de keuze voor Heutink ICT is er een trajectplan gemaakt. Door de complexiteit van het geheel is ook gekozen voor een gefaseerde invoering. Eerst het ene traject afronden, voordat een nieuw traject wordt opgestart. Inmiddels zijn de de eerste stappen naar uniformiteit langzamerhand zichtbaar. Zo werken alle scholen met MOO en wordt er gewerkt aan een uniforme beheersomgeving voor alle scholen, zowel voor Chromebooks als voor iPads. Ook wordt stapsgewijs toegewerkt naar één bestuurstennant voor Office365. Dat gebeurt steeds vanuit de gedachte dat voor leerkrachten maar één ding telt: het moet altijd werken.

Over Stichting Comprix

Stichting Comprix is het bevoegd gezag voor het Openbaar Primair Onderwijs in de gemeenten Ooststellingwerf, Opsterland en Weststellingwerf. Bij Stichting Comprix werken bevlogen mensen die samenwerken en oog hebben voor talenten om een excellente kwaliteit te garanderen. Zo kent Comprix twee expertise centra voor Passend Onderwijs, twee locaties voor speciaal basisonderwijs en twee academische leerpunten voor hoogbegaafde leerlingen. In de gemeenten vallen 41 scholen onder Comprix en wordt aan ruim 4.100 leerlingen les gegeven.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*