Home - Actueel - Nieuws - HP roept laptops terug om brandgevaar
Deel deze pagina:
Delen:

HP roept laptops terug om brandgevaar

In januari 2018 heeft HP een terugroepactie voor laptops met een mogelijk brandgevaarlijke batterij gestart. De accu's van sommige types kunnen oververhit raken en mogelijk brandgevaar opleveren. Je kunt zelf controleren of jouw systeem in aanmerking komt voor vervanging van de batterij.

De terugroepactie geldt voor bepaalde notebooks en mobiele werkstations. Het betreft de types:

  • HP Probook 640, 645, 650 en 655 (G2 en G3)
  • HP ZBook 17 en Studio (G3)
  • HP x360 310 G2
  • HP Pavilion x360
  • HP ENVY m6
  • HP 11 Notebook PC

De in deze systemen aanwezige batterijen kunnen oververhit raken en brand- of verbrandingsgevaar opleveren. Daarom is het extreem belangrijk om te controleren of jouw systeem in aanmerking komt.

Controleer of jouw systeem in aanmerking komt

Om te controleren of de batterij in het systeem betrouwbaar is of in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma, kun je de tool downloaden en uitvoeren. Na het starten van deze tool zie je binnen enkele seconden of de batterij wel of niet in aanmerking komt voor vervanging.

Op HP.com/go/batteryprogram2018 zijn de terugroepactie en alle bijbehorende stappen uitgebreid beschreven.

De batterij komt in aanmerking voor vervanging; wat nu?

Indien de uitkomst van de tool aangeeft dat de batterij brandgevaarlijk is, kom je in aanmerking voor het gratis laten vervangen van de batterij. Het vervangen van deze batterij zal door HP bij jou op locatie worden uitgevoerd (Belangrijk: Ga niet zelf proberen de batterij te vervangen!).

Om dit proces op te starten kun je een vervanging ‘bestellen’, op de website van HP.

Wat kun je doen in afwachting van een vervangende batterij?

Als workaround heeft HP een BIOS-update uitgebracht die de batterij in een ‘veilige modus’ plaatst. Deze veilige modus voorkomt eventueel gevaar op brand, maar heeft als neveneffect dat de notebook enkel op netspanning kunt gebruiken.

Meer informatie over deze BIOS update en het installeren daarvan is terug te vinden op deze pagina

Vragen?

Voor vragen over deze terugroepactie adviseren wij eerst de ‘veelgestelde vragen’ te raadplegen op de website van HP. Mocht jouw vraag daar niet beantwoord worden, dan kun je vanzelfsprekend contact opnemen met onze servicedesk via telefoonnummer 074 240 46 66.u

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*