Home - Actueel - Nieuws - Digitaal toetsen met Facet
Deel deze pagina:
Delen:

Digitaal toetsen met Facet

Vanaf heden is het mogelijk om de eindtoets (voorheen Citotoets) digitaal af te nemen. Dit kan met Facet, het digitale softwaresysteem voor het afnemen van toetsen en examens. Het instellen van Facet vereist kennis op het gebied van de netwerkomgeving. Heutink ICT ondersteunt scholen om deze beveiligde software draaiende te krijgen.

Via Facet kan de eindtoets afgenomen worden op verschillende devices: computers, laptops en Chromebooks. Het inrichten van Facet in de netwerkomgeving is een complexe klus. Heutink ICT zorgt ervoor dat Facet zonder problemen op school wordt ingericht.

Facet voor ChromeOS

Voor ChromeOS werkplekken is een speciale app ontwikkeld. Het activeren van deze app in een netwerkomgeving is redelijk complex. Alleen als je MOO Devicebeheer voor Chrome afneemt, dan kan de servicedesk Facet centraal voor je inrichten zodat de ICT coördinator alle Chromebooks voor een toetsmoment in één keer kan aanmelden.

Facet voor Windows devices

Voor Windows werkplekken is er geen app ontwikkeld. Om Facet te gebruiken kun je met een speciale USB stick, devices voorzien van de software. Met een ‘Dual Boot’ kan de Facet USB stick op een Windows device (in een netwerk) gestreamd worden. Met de speciale Facet browser kan dan een toets worden afgenomen.

Inrichting

De kosten voor deze inrichting (voor ChromeOS én Windows devices) zijn eenmalig en bedragen 150 euro exclusief BTW.

Heb je nog geen MOO Devicebeheer? Neem dan contact op met je verkoopadviseur. Wil je meer weten over hoe je digitaal toetst met Facet software op jouw school, neem dan contact op met onze servicedesk.

Hulp nodig bij instellen? Raadpleeg de Facet handleidingen op de servicepagina.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*