Home - Actueel - Nieuws - Beheer je devices in de klas met Mobile Device Management
Deel deze pagina:
Delen:

Beheer je devices in de klas met Mobile Device Management

Dat mobiele devices, zoals tablets, notebooks en Chromebooks populair zijn in het onderwijs is een understatement. Steeds vaker worden devices ingezet om het (digitale) onderwijs naar een hoger plan te tillen. Maar hoe beheer je devices in de klas? Hoe zorg je ervoor dat iedereen met dezelfde apps werkt en hoe hou je controle over wat je leerlingen zien? Vanuit Mobile Device Management regel je centraal de toegang tot de devices van je leerlingen en hou je controle over software, instellingen, security en rechten.

Tegenwoordig zijn er diverse devices en platformen beschikbaar. Het op afstand beheren hiervan doe je met Mobile Device Management Software (MDM). Met MDM is het mogelijk om devices in te stellen en verschillende functies te beheren, zoals:

  • Restricties geven per leerling of een groep leerlingen;
  • Centraal apps installeren of verwijderen;
  • Bepaalde apps tijdelijk weghalen;
  • De internetbrowser uitzetten;
  • Zorgen dat leerlingen alleen nog maar 1 applicatie mogen gebruiken.

Brochure Kennisnet

Onlangs heeft Kennisnet een zeer nuttige brochure over Mobile Device Management gepubliceerd. In deze brochure vindt je onder meer:

  • Wat MDM precies is;
  • Waarom het past in een moderne ict-inrichting met mobiele devices en webbased software;
  • Hoe je de juiste keuze maakt voor jouw organisatie, onder andere door de handige keuzehulp.

Keuzevrijheid

Met MOO kun je zelf kiezen met welk soort device je wilt werken. Of je nu kiest voor Windows, iOS of Chrome. Wij geloven in keuzevrijheid en met MOO hebben we het ideale koppelplatform waarin de verschillende soorten MDM-software, zoals Intune, LightSpeed en Chrome Management Console ondersteunt worden. Wij koppelen alles aan elkaar en zorgen dat je overal bij kunt.

Heb je na het lezen van de brochure nog vragen of wil je specifiek advies over de inrichting van Mobile Device Management? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*