Home - Actueel - Nieuws - Met detachering heb je altijd een expert op school
Deel deze pagina:
Delen:

Met detachering heb je altijd een expert op school

In het primair onderwijs moet steeds meer werk door steeds minder mensen gedaan worden. Leerkrachten hebben vaak te weinig tijd om zich daadwerkelijk met ICT bezig te houden. Heutink ICT biedt in de vorm van detachering de oplossing. Dat doen we met twee smaken: technische detachering en didactische detachering.

Technische detachering

Scholen en besturen kunnen via Heutink ICT structureel beschikken over een vaste, technische ICT-professional die thuis is in het primair onderwijs. Deze externe netwerkspecialist kan in luttele uren veel nuttig werk doen waar de ICT’er nu niet aan toekomt of door beperkte kennis het veel tijd en energie kost, zoals:

  • Onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk
  • Rapportage en advisering over de afschrijving van hardware, aanschafdata, garantieperiodes, serienummers, etc.
  • Het uitvoeren van preventief onderhoud op de server, werkplek en netwerkcomponenten
  • Directe hulp bij storing digiborden of touchscreens

Didactische detachering

Schoolbesturen besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van bovenschoolse ICT-beleidsplannen en er wordt flink geïnvesteerd in digitale middelen. Juist daarom is het zo jammer dat ICT-coördinatoren steeds minder tijd overhouden voor hun ICT-taken. De uitvoering van beleid komt in het gedrang, simpelweg doordat ICT’ers er niet aan toe komen.

Herken je deze problematiek? Wij kunnen op detacheringsbasis een onderwijsconsulent leveren die de functie van bovenschools ICT’er op zich neemt. Een expert die technologisch helemaal ‘bij’ is en bovendien de onderwijspraktijk van binnenuit kent. De onderwijsconsulent kan je helpen met:

  • Thema’s zoals 21st Century Skills, gepersonaliseerd leren, programmeren, computational thinking, leren met tablets en Onderwijs2032
  • Helpen bij het bepalen van jouw visie op onderwijs
  • Coachen van ICT’ers
  • Introduceren van nieuwe ICT-toepassingen

Meer weten?

De inzet van de ICT-specialisten van Heutink ICT levert scholen veel voordelen op. De techniek behoeft vrijwel geen aandacht meer, dus de focus kan compleet worden gelegd op het geven van goed onderwijs.

Als organisatie hebben wij veel kennis die de gemiddelde ICT’er niet direct voorhanden heeft. Het mooie is dat je over al die kennis kunt beschikken zonder dat je er iemand voor in vaste dienst hoeft te nemen. En is er bijvoorbeeld behoefte aan een proefles ‘programmeren’, of een specifieke technische training voor uw medewerkers? Wij hebben er specialisten voor in huis die altijd op korte termijn inzetbaar zijn.

Ben je benieuwd wat de externe experts van Heutink ICT voor jouw school kan betekenen als het gaat om deskundig en effectief ICT-beheer? Wij doen je graag een aanbod op maat, passend bij jouw wensen en mogelijkheden. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact op met een van onze adviseurs, via telefoonnummer 074 - 240 46 06 of e-mail naar verkoop@heutink-ict.nl.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*