Home - Actueel - Nieuws - Nieuwe leerplatformen te bereiken via Basispoort
Deel deze pagina:
Delen:

Nieuwe leerplatformen te bereiken via Basispoort

Basispoort kent dit jaar een flink aantal nieuwe toetreders van leerplatformen. De digitale leer- en werkomgeving van MOO is standaard gekoppeld met Basispoort. Met één gebruikersnaam en één wachtwoord heb je toegang tot alle (educatieve) digitale content van Basispoort. Dat houdt in dat de volgende applicaties voortaan met Single Sign-On te bereiken zijn via MOO.

  • Plannex21

Plannex21 is niet alleen een bekend leerplatform voor modern verrijkingsonderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen, maar ook uitstekend te gebruiken naast, of in plaats van, je werkboeken voor wereldoriëntatie. Door de integratie van vaardighedenontwikkeling en de verbreding naar wereldoriëntatie is Plannex21 in te zetten voor álle leerlingen van een klas.

  • Schrijven leer je zo!

Elk kind een goed leesbaar handschrift leren dat er verzorgd uitziet en dat in een vlot tempo geschreven kan worden. Dat is het doel van Schrijven leer je zo!. Het is een speelse methode, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en opgezet volgens de nieuwste inzichten op het gebied van motoriek, psychologie en taal.

  • Nieuwsbegrip

Nieuwsbegrip is een aanpak waarbij leerlingen teksten lezen over een actueel onderwerp. Aan de teksten zijn leesbegrip- en woordenschatoefeningen gekoppeld, met als doel leerlingen actief en strategisch te leren.

  • Oefenweb: Rekentuin en Taalzee

De oefenprogramma’s ‘Rekentuin’ en ‘Taalzee’ van Oefenweb zijn nu ook te bereiken via MOO. Deze online oefenprogramma’s passen zich automatisch aan het niveau van het kind. Zo wordt elk kind werkelijk op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*