Home - Actueel - Nieuws - Nieuw! Het Ouderportaal van SchoolWapps: communicatie met ouders was nog nooit zo makkelijk
Deel deze pagina:
Delen:

Nieuw! Het Ouderportaal van SchoolWapps: communicatie met ouders was nog nooit zo makkelijk

We hebben mooi nieuws! Het Ouderportaal van SchoolWapps is compleet vernieuwd en zit boordevol met prachtige uitbreidingen waardoor leerkrachten eenvoudig kunnen communiceren met ouders. Met het Ouderportaal houd je ouders eenvoudig op de hoogte van de activiteiten van de school en hun kinderen.

In deze optionele module van SchoolWapps zitten prachtige features waarmee u oudercommunicatie en -participatie stimuleert. Doordat het Ouderportaal te bereiken is via de website en de mobiele app kunnen leerkrachten en ouders altijd informatie raadplegen. Het Ouderportaal beschikt onder andere over de volgende features:

 • Gesprekkenplanner
 • Weg met de ouderwetse briefjes voor tien-minutengesprekken! Met onze gesprekkenplanner kunnen leerkrachten ouders digitaal uitnodigen voor gesprekken.

 • Tijdlijn
 • Met de tijdlijn communiceren leerkrachten en ouders met elkaar in een veilige omgeving. Berichten, foto’s en bestanden kunnen eenvoudig gedeeld worden en ouders kunnen reageren.

 • Nieuwsbrieven
 • Maak eenvoudig een nieuwsbrief aan met de hoogtepunten van afgelopen week. Met één druk op de knop verstuurt u de nieuwsbrief naar ouders.

 • Spoedberichten
 • Ouders snel op de hoogte brengen met een spoedbericht? Met deze feature verstuurt u een pushbericht naar ouders op hun smartphone.

 • Communicatie op groepsniveau
 • Wil je informatie verspreiden onder alle ouders van de school of toch alleen de ouders van groep vier? Met het Ouderportaal kun je zelf bepalen wie welke informatie te zien krijgt.

 • Intekenlijsten
 • Plaats een oproep waar ouders zich op kunnen inschrijven. Zo peilt u met een paar kliks wie er kan rijden voor het aanstaande groepsuitje of de animo voor een activiteit.

SchoolWapps is dé online communicatieoplossing voor het onderwijs

SchoolWapps komt voort uit SchoolWebsite en SchoolFlits waar al meer dan 500 scholen gebruik van maken. Het is een unieke combinatie van een website, app, publicatiebord en intranet. Vanuit het dashboard kunnen alle verschillende componenten van deze kanalen beheerd worden en kan informatie worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen nieuwsberichten, agenda’s, foto’s en belangrijke mededelingen automatisch gedeeld worden vanuit één systeem en hoeft er geen dubbel werk verzet te worden.

Veiligheid en privacy

Met het delen van informatie zijn privacy en veiligheid te allen tijde gewaarborgd. Informatie die gedeeld wordt, is niet toegankelijk voor anderen dan degenen voor wie het bedoelt is. SchoolWapps is deelnemer aan het privacyconvenant en gaat een bewerkersovereenkomst aan met de gebruikers. Hierin is vastgelegd tot welke informatie zij voor welke doeleinden toegang heeft. De regie is dus in de handen van de gebruiker. Heutink ICT is een van de eerste partijen die een dergelijke bewerkersovereenkomst voor schoolapplicaties sluit met de gebruikers. Daarnaast krijgen scholen een SSL-certificaat dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke gegevens versleuteld worden verzonden.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*