Home - Actueel - Nieuws - Heutink ICT neemt Jimmy Company over
Deel deze pagina:
Delen:

Heutink ICT neemt Jimmy Company over

Heutink ICT heeft softwareontwikkelaar Jimmy Company overgenomen. Daarmee heeft de IT-specialist voor het onderwijs nu ook JimmyControl in huis, een veelgeprezen tool voor MDM (Mobile Device Management). JimmyControl geldt als een belangrijke aanwinst voor MOO (Mijn Omgeving Online), het door Heutink ICT ontwikkelde centrale platform voor digitaal onderwijs.

Gebruiksvriendelijk device beheer

Binnen MOO biedt Heutink ICT scholen diverse oplossingen aan voor het beheer van devices, zoals Chrome beheer (voor Chromebooks) en Intune (voor Windowsapparaten). Deze oplossingen zijn echter in technisch opzicht vaak te gecompliceerd voor de behoefte van het onderwijs. Veel ICT-coördinatoren op scholen vinden het dan ook lastig om ermee te werken. JimmyControl wordt in dit opzicht gezien als een verademing. JimmyControl stuurt namelijk vanuit één gebruiksvriendelijk dashboard alle essentiële functies aan van de onderliggende 'zware' MDM-oplossingen. De ICT’er kan met JimmyControl al het dagelijkse device beheer snel zelf uitvoeren, zonder steeds te moeten terugvallen op de servicedesk.

Belangrijke brug

Op dit moment ondersteunt JimmyControl de besturingssystemen Android, Apple IOS en Chrome OS. In de loop van dit jaar volgt ook Microsoft. Dan is JimmyControl het eerste pakket in de markt dat via een eenvoudige interface alle grote OS’en faciliteert. Rogier Borggreve, algemeen directeur van Heutink ICT: “Nu steeds meer scholen kiezen voor de cloud, slaan wij met deze stap een belangrijke brug tussen de hoogstaande techniek die we al boden en de cloudbased features die onze klanten wensen.”

Partners

Jimmy Control wordt op dit moment via het directe kanaal als middels een select aantal (internationale)partners aangeboden. Na de overname zal dit beleid gewoon worden gecontinueerd.

Passend in strategie

Borggreve legt uit dat de overname ook goed past in de strategie die Heutink ICT met MOO volgt: “We willen niet voor alles zelf het wiel opnieuw uitvinden. Soms is het veel efficiënter om in MOO gebruik te maken van externe techniek die al doorontwikkeld is. Daar hoeft niet per definitie een overname aan te pas te komen, we gaan vooral voor een productief ecosysteem. Zo hebben we onlangs een mooie module MOO Portfolio kunnen introduceren door een strategische samenwerking aan te gaan met de ontwikkelaars van het toonaangevende Schoolfolio. Het is de bedoeling dat we in 2019 nog meer van dit soort praktische features gaan toevoegen. MOO is volop in beweging.”

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*