Home - Actueel - Nieuws - Heutink ICT presents: Minecraft & Teams/OneNote
Deel deze pagina:
Delen:

Heutink ICT presents: Minecraft & Teams/OneNote

Dit voorjaar organiseert Heutink ICT in samenwerking met Microsoft Nederland 8 kennissessies over twee actuele onderwerpen. De Microsoft Innovative Educator Trainers van Heutink ICT nemen je aan de hand van een bepaald thema mee in de nieuwste tools van Office 365. Doordat je werkt in een volledig ingerichte demo-omgeving krijg je een goed beeld hoe je deze tools kunt toepassen in de dagelijkse lespraktijk. Experimenteer in een demoklas en laat je inspireren aan de hand van toepasbare praktijkvoorbeelden.

De kennissessies worden georganiseerd op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland en je werkt op door Microsoft ter beschikking gestelde devices. De sessies worden begeleid door trainers van Heutink ICT.

De thema's

Thematisch/geïntegreerd/project-onderwijs & Minecraft

De piramides in Egypte; het bouwen van een brug; het telen van gewassen; het werken met oppervlakte: de mogelijkheden lijken eindeloos. Minecraft Certified Trainer en voormalig Jenaplan leerkracht Ralph van der Stroom laat zien hoe je Minecraft Education Edition inzet om leerdoelen te behalen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan coderen en programmeren binnen Minecraft. Sinds kort is Minecraft Education opgenomen in de A3 licentie van Microsoft 365. Dit betekent dat veel scholen al gratis toegang tot Minecraft hebben zonder het te weten!

Na afloop van deze kennissessie:

  • Weet je hoe je Minecraft in specifieke vakgebieden in zou kunnen zetten.
  • Ben je op de hoogte van de specifieke kenmerken van de onderwijseditie van Minecraft.
  • Weet je hoe je controle kunt houden over een klas in een Minecraft-omgeving.
Samenwerken en Samen Werken in Teams/OneNote

Deze kennissessie staat in het teken van OneNote (digitaal notitieblok) en Teams (online klas). Ben jij op zoek naar een plek waar je leerlingen documenten kunnen opslaan? Een plek waar je huiswerkopdrachten kunt geven en waar ze ingeleverd kunnen worden? Een plek waar je berichten op een prikbord kunt zetten of een portfolio kunt starten? Kom dan naar deze kennissessie en ervaar hoe deze tools in de praktijk werken door een kijkje te nemen in onze demo-omgeving.

Na afloop van deze kennissessie:

  • Ken je de basisfuncties van OneNote en weet je hoe je met gedeelde notitieblokken werkt.
  • Ken je de basisfuncties van Teams en weet je hoe je Teams opricht en hierin kunt werken.
  • Ben je op de hoogte van verschillende manieren om Teams en/of OneNote in te zetten als online werkomgeving voor je klas.

Doelgroep

Leerkrachten, ict-coördinatoren, maximaal twee aanmeldingen per onderwijsinstelling.

Dinsdag 02-04 16:00 tot 18:00  Minecraft 
Woensdag 17-04 15:00 tot 17:00  Teams & OneNote
Dinsdag 07-05 16:00 tot 18:00  Minecraft
Woensdag 08-05  15:00 tot 17:00 Minecraft
Donderdag 09-05  16:00 tot 18:00  Minecraft
Woensdag 22-05  15:00 tot 17:00  Teams & OneNote
Donderdag 23-05 16:00 tot 18:00  Teams & OneNote
Donderdag 06-06  16:00 tot 18:00  Teams & OneNote

Aanmelden

Interesse in deze workshop? Meld je via dit formulier aan!

Kosten?

De kosten voor deze sessies bedragen 45,- per persoon. Wil je naar aanleiding van de kennissessie een training laten verzorgen door onze trainers op jouw school? Dan krijg je 45,- korting!

Locatie

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Openbaar vervoer
Het kantoor van Microsoft staat op het Schipholterrein en is makkelijk te bereiken per vliegtuig, auto, trein, bus of fiets. Vanaf Schiphol loop je in 15 minuten naar het kantoor, maar je kunt natuurlijk ook van de bus gebruikmaken. Diverse buslijndiensten rijden langs ons gebouw, waarbij je uitstapt bij halte Evert van de Beekstraat of halte Schipholgebouw. Voor een directe verbinding met de bus vanaf je vertrekadres, zie 9292.nl.

Auto
Parkeren kan in onze garage onder het kantoor. Je ontvangt bij de receptie een uitrijkaart voor vertrek. Je elektrische auto kan bij een van de 24 oplaadpunten in onze garage worden opgeladen. Je herkent deze plekken aan de groene borden.

Wat regelen wij:

Devices, Microsoft-accounts, uitrijkaarten voor de parkeergarage

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*