Devices in het onderwijs
Werken en leren in de cloud
Je kennis op peil met de juiste ICT-trainingen
Momento: hét dashboard voor leermethodes
Werken en leren met Google
Werken en leren met Microsoft Office
Er is veel aandacht voor portfolioleren in het kader van passend onderwijs en 21ste eeuwse vaardigheden. Een portfolio biedt mogelijkheden om de individuele ontwikkeling van een kind in beeld te brengen. Daarnaast kan zowel het eindproduct als het proces inzichtelijk worden gemaakt en is het een middel om met leerlingen te reflecteren. Verschillende sprekers zullen je in deze middag vertellen over de verschillende toepassingen van portfolioleren.
Met een portfolio worden leerlingen meer betrokken bij hun ontwikkeling en wordt het leren zichtbaar gemaakt. Een mooie kans om het eigenaarschap van leerlingen te bevorderen. Dit klinkt allemaal super mooi, maar het effectief implementeren van een portfolio vereist een gedegen visie, tijd en expertise. Op deze informatie middag nemen we je mee in het proces van innoveren en adopteren van een e-portfolio en geven we een demo van onze MOO Portfolio. Deze middag is in samenwerking met Expertis en Animaz.
Formatief evalueren gaat om leren waarbij de leerkracht en de leerling aan zet zijn. We willen leerlingen inzicht geven in hun eigen leerproces. In deze workshop is aandacht voor wat formatief evalueren is en welke kansen en mogelijkheden er zijn om dit in het onderwijs te implementeren. Daarbij krijg je praktische handvatten en tips die je kunt inzetten in de praktijk.
Veel onderzoek is gedaan naar wat ertoe doet in het onderwijs. De grootste beïnvloedende factor is de verwachtingen die de leerling heeft van zijn eigen leerproces. Het werken met de doelenparaplu is een middel dat ingezet kan worden om het einddoel en de tussendoelen vorm te geven die samen met de leerling wordt opgesteld.
Eigenaarschap, kritisch nadenken als onderdeel van de 21e eeuwse vaardigheden en het werken met een portfolio, zijn onderwerpen die we veel horen in het onderwijs. We staan dit half uurtje stil bij het verschil tussen na-dòen en na-dènken. Bij na-dòen zijn we vooral gericht met onze vragen op het goede resultaat. Bij een gerichtheid op na-dènken stellen we vragen over het denkproces van de kinderen. Hiermee leren we kinderen reflecteren.
IKC Johan Willem Friso werkt al een aantal jaar met een e-portfolio. Jasper Visser heeft in het kader van 'de Master Learning and Innovation' de ontwikkeling van een nieuw schoolrapport, dat de ontwikkeling op 21st century skills zichtbaar moet maken, opgepakt. In het proces hier naartoe is de school samen met Schoolfolio bezig om hiervoor een passende oplossing te vinden.
De dag wordt begeleid door onze onderwijsconsulenten Lisa Harmsen en Wouter Wurdemann.
De inschrijvingen zijn in volle gang. Om jou een kans te geven bij deze sessie aanwezig te zijn willen wij je verzoeken om je op tijd aan te melden. Mocht je verhinderd zijn maar toch interesse hebben geef dat aan in het formulier. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.
Deze middag is gratis!
5 juni 2019
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten Amersfoortsestraat 20 3769 AS Soesterberg
Mede mogelijk gemaakt door:
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties