Home - Actueel - Nieuws - Let op: de ondersteuning van Windows 7 stopt!
Deel deze pagina:
Delen:

Let op: de ondersteuning van Windows 7 stopt!

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de productondersteuning voor Windows 7. Na deze datum wordt het platform niet meer technisch ondersteund. Bovendien komen er via Windows Update geen beveiligingsupdates en andere updates meer beschikbaar. Dit betekent automatisch dat wij straks ook geen ondersteuning meer kunnen bieden.

Tijd voor maatregelen

Blijven werken met Windows 7 is eigenlijk geen optie, alleen al omdat je als school op grond van de AVG-wet zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je ICT-omgeving. Wij adviseren je dan ook om nu na te denken over maatregelen, zoals een overstap naar Windows 10 of misschien een ander platform (mede afhankelijk van de devices waarmee je wilt werken). Wij adviseren je uiteraard graag.

Niets doen is geen optie

Na 14 januari 2020 zullen de devices met Windows 7 niet meer worden ondersteund, dat betekent dus dat deze devices vanaf 15 januari niet meer te gebruiken zijn. Zonde want in vrijwel alle gevallen is een device gewoon geschikt voor Windows 10. Werk je nog met een traditionele server (deklas.nu) op school en heb je Windows 7 devices in school ? Zorg dan dat je ze op tijd “rist” naar Windows 10 door middel van de gebruikelijke methode. Een systeem rissen naar Windows 7 is sowieso per 1 juli 2019 al niet meer mogelijk*.

Advies

Ons advies is om tussen nu en 1 januari 2020 over te gaan naar Windows 10. Of misschien ben je wel toe aan een overstap naar serverloos werken? Onze accountmanagers staan voor je klaar om te adviseren. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met onze servicedesk.

*mocht je een dringende reden hebben om een systeem toch nog te moeten voorzien van windows 7, dan bieden wij tot 1 oktober 2019 nog een mogelijkheid om de ris naar windows 7 tijdelijk weer te activeren via de servicedesk.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*