Home - Actueel - Nieuws - Like2Share: een congres en een beurs in één
Deel deze pagina:
Delen:

Like2Share: een congres en een beurs in één

In de week van 25 tot en met 29 november trok Like2Share On Tour weer door Nederland. In achtereenvolgens Dordrecht, Amsterdam, Drachten, Apeldoorn en Den Bosch kregen bezoekers de gelegenheid om heel gericht één-op-één contact te hebben met aanbieders op het gebied van ICT voor het onderwijs. Tot die aanbieders behoorde ook Heutink ICT. Jan-Willem Voortman was de vaste spil in ons beursteam ter plaatse, met naast zich steeds een collega uit het rayon in kwestie.

'Flipping de beursvloer'

Jan-Willem noemt Like2Share On Tour een uniek rondreizend event. "Op een beurs heb je normaal gesproken stands waar mensen langslopen en standhouders hun best doen om mensen op hun stand te krijgen. Like2Share is wezenlijk anders. Het is eigenlijk de omgekeerde wereld; 'flipping de beursvloer', zou je kunnen zeggen. Bezoekers geven zich van tevoren op en worden op basis van hun interesses gekoppeld aan bepaalde leveranciers. Zo heeft elke bezoeker een persoonlijk dagprogramma, waarin hij of zij steeds in blokjes van 20 minuten in alle rust met een leverancier kan praten. Dat leidt tot leuke, gefocuste gesprekken, ook met bezoekers met wie je anders misschien wel nooit in contact was gekomen."

Een uniek concept

Like2Share On Tour wordt vooral bezocht door ICT-ers en bovenschoolse beleidsmedewerkers. Wat het event extra bijzonder maakt, is het feit dat het een congres en een beurs in één is. Naast ontmoetingen met leveranciers is er een breed programma aan workshops en presentaties, eveneens in blokjes van 20 minuten. Zo gaf Jan-Willem zelf elke dag een presentatie over het effectief inrichten met ICT. "Daarin zoom ik in op drie aspecten waarmee wij ons als Heutink ICT onderscheiden in de markt: het DNA-model, de MOO-stekkerdoos en devicebeheer met JimmyControl." Met enige spijt stelt Jan-Willem vast dat de toenemende personeelstekorten in het onderwijs wel terug te zien zijn in de bezoekersaantallen. "Je kunt toch merken dat mensen het lastiger vinden om tijd vrij te maken voor dit soort zaken. Maar gelukkig maakt de kwaliteit van de contacten veel goed. Het is en blijft een uniek concept."

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*