Home - Actueel - Nieuws - Mis 'm niet: de IPON op 5 en 6 februari!
Deel deze pagina:
Delen:

Mis 'm niet: de IPON op 5 en 6 februari!

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari aanstaande is het in de Jaarbeurs Utrecht tijd voor de IPON 2020. Ook op de tiende editie van dit jaarlijkse event voor het onderwijs wordt volop aandacht besteed aan innovatie en ICT. Alleen daarom al spreekt het vanzelf dat Heutink ICT weer van de partij zal zijn, met een inspirerend programma.

Over onderwijsinnovatie en professionalisering

Voor jou als onderwijsprofessional is de IPON een unieke gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen uit te wisselen met collega's en leveranciers. Het thema van deze editie is 'Onderwijsinnovatie en professionalisering', en een groot deel van het congresprogramma is aan dit onderwerp gewijd. De eerste keynote-spreker is inmiddels bekendgemaakt: de bekende Finse onderwijsvernieuwer Riku Alkio. Met zijn bedrijf Seppo zet hij sterk in op game-based learning en de pedagogische mogelijkheden van mobiele technologie in het onderwijs.

Digitale geletterdheid: Wat moet, wat doe je al en wat wil je?

Dat digitale geletterdheid een onderdeel gaat vormen van het nieuwe curriculum is zo goed als zeker. Maar wat betekent dit voor jouw school, jouw klas en jouw les? Moeten alle leerlingen dan met een laptop of tablet werken? En wat is digitale geletterdheid eigenlijk? Heutink ICT is ervan overtuigd dat veel leerkrachten al een hoop doen aan de ontwikkeling van digitale geletterdheid, bijvoorbeeld door te werken aan ICT-basisvaardigheden, maar dat ze zich hier niet bewust van zijn. Hoe creëer je dit bewustzijn, hoe krijg je overzicht over wat je al doet en wat te doen met de leerdoelen die nu nog niet aan bod komen? Door te onderzoeken welke doelen in jullie huidige onderwijs al aan bod komen en voorlichting te geven over wat digitale geletterdheid inhoudt, krijg je als school grip op wat er al is. Van hieruit bepaal je zelf waar de accenten komen te liggen en in welke stappen je toewerkt naar een plek voor alle doelen die te maken hebben met digitale geletterdheid. En dan zul je erachter komen dat veel doelen helemaal niet zoveel met ICT te maken hebben…

Aanmelden

Meld je hier aan en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de stand van Heutink ICT: Hal 3 A073.

Tot ziens in Utrecht!

Het laatste nieuws over de IPON 2020 vind je hier.

Aftermovie IPON 2018

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*