Home - Actueel - Nieuws - Primeur in MOO: de Momento-widget
Deel deze pagina:
Delen:

Primeur in MOO: de Momento-widget

MOO begint het nieuwe jaar goed met de lancering van een eerste widget. Het is een primeur voor het Nederlandse onderwijs, want MOO is het eerste platform dat op deze manier informatie van externe systemen direct gaat integreren in de leer/werkomgeving. Wat deze primeur extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een widget voor Momento, het toonaangevende digitale dashboard voor het onderwijs.

Puur gemak voor jou

Een widget is een tegel die op de MOO-startpagina een live weergave biedt van een bepaalde app. Zo zie je als gebruiker in één oogopslag de meest essentiële actuele informatie uit die app, zonder dat je eerst hoeft door te klikken naar de app zelf. Dat is makkelijk en het scheelt je nog tijd ook. In het geval van de Momento-widget krijg je voortaan op je startpagina de bekende Momento-cirkel te zien, met daarin de scores van je groep. De gegevens worden vrijwel realtime geactualiseerd en zijn dus altijd up-to-date. Je weet dus ook direct of er actie vereist is of niet.

Meer widgets volgen

De Momento-widget is beschikbaar voor alle scholen die Momento hebben geactiveerd. Je kunt de widget zelf toevoegen aan MOO vanuit de Programma-bibliotheek. Na deze eerste widget worden er de komende tijd regelmatig nieuwe widgets toegevoegd aan MOO, te beginnen met Mail en Agenda. Zo wordt MOO gaandeweg nóg gebruiksvriendelijker.

De Momento widget toevoegen aan je MOO startpagina

  1. Open MOO
  2. Ga naar Programma’s
  3. Op het tabblad Basispoort zoek naar Momento
  4. De app voor Momento bevat een puzzelstukje in de bovenhoek, hieraan herken je dat er een widget beschikbaar is voor deze app
  5. Druk op het plusje om de app op je startpagina te plaatsen
  6. Kies een widget formaat naar jouw keuze, hoe groter de widget, hoe meer plaats het inneemt op je startpagina
  7. Zodra je op Toevoegen drukt wordt de widget op de eerstvolgende vrije plaats van je startpagina ingevoegd

De widget staat nu op je startpagina en laat de resultaten direct zien indien deze beschikbaar zijn. De laatste gekozen groep in Momento wordt gehanteerd indien je voor meerdere groepen staat. Vanuit de widget kun je uiteraard ook gewoon doorklikken naar de volledige Momento pagina!

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*