Home - Actueel - Nieuws - Facet werkt nu ook perfect met Windows
Deel deze pagina:
Delen:

Facet werkt nu ook perfect met Windows

De afgelopen maanden hebben we al diverse malen bericht over de digitale Centrale Eindtoets. Die wordt afgenomen met behulp van Facet, het examensysteem van de overheid. Maar tot voor kort konden alleen scholen met Chromebooks hun browsers heel eenvoudig met een belletje naar de service-desk in een speciale toetsmodus laten zetten. Voor scholen met Windows-devices was het beduidend minder simpel. Daar voorzagen we dan ook technische problemen.

Toetsmodus nu ook voor Windows

Het goede nieuws is dat de toetsmodus van de Chromebooks nu ook laagdrempelig beschikbaar is op Windows-devices. Naar aanleiding van onze berichtgeving hebben we met het College van Toetsen en Examens (CvTE) overlegd om tot een oplossing te komen. Met succes: scholen kunnen de digitale Centrale Eindtoets nu ook gewoon afnemen met Windows-devices, zonder ingewikkeld gedoe met USB-sticks en andere hulpmiddelen. Voor klanten van Heutink ICT hebben we de door het CvTE geleverde oplossing zelfs nog wat gebruiksvriendelijker gemaakt.

Alleen voor 'cloud-scholen'

Let wel: om beheerstechnische redenen kunnen wij deze oplossing alleen ondersteunen voor scholen die al zijn overgestapt naar de cloud (en waar de Windows-devices worden beheerd met behulp van Microsoft Intune). De oplossing is helaas niet toegankelijk voor scholen die nog werken met deklas.nu.

Meer weten?

Lees hier het eerste en hier het tweede bericht dat we over dit onderwerp plaatsten. Heb je nog vragen? Neem contact op met je accountmanager, die helpt je graag verder!

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*