Home - Actueel - Nieuws - Eerste steenlegging
Deel deze pagina:
Delen:

Eerste steenlegging

Hengelo, 5 april 2012 - Na enkele jaren van voorbereidingen is de eerste steen gelegd van het nieuwe hoofdgebouw van de Odin Groep (waaronder ook Heutink ICT valt) langs de A1 in Hengelo. Het is tevens het startsein voor een ingrijpende metamorfose van het voormalige beurscomplex Expo Center tot een hightech en groen bedrijventerrein met een campusachtige ambiance, genaamd Expo Business Parc. Naar verwachting zal Heutink ICT volgend jaar zomer verhuizen naar de nieuwe locatie.

> Klik hier voor het verslag op RTV Oost

Duurzaam bouwen is een belangrijk uitgangspunt. De eerste nieuw te bouwen kantoortoren heeft dan ook het BREEAM duurzaamheidkeurmerk ‘Excellent’ gekregen. Dit hoge duurzaamheidniveau wordt in het hele verdere plan nagestreefd. Het ultieme doel is te komen tot een CO2-neutrale exploitatie. Op het 6 hectare grote terrein worden 2 kantoortorens – een van 13 en een van 8 verdiepingen – gebouwd in een architectuur die het ambitieuze karakter van de locatie weerspiegelt. Deze bouwkundige bakens zullen de Hengelose skyline in de toekomst een zekere allure geven. Het beursgebouw wordt verbouwd tot een groot, modern en energiezuinig datacenter. Het nieuwe kantoorpand en het datacenter zullen medio 2013 in gebruik worden genomen door de Odin Groep. Tot de Odin Groep behoren onder andere de bedrijven Lesscher IT, Heutink ICT en Previder.

Het Expo Business Parc heeft een verfrissende kijk op bedrijfshuisvesting volgens Hans Lesscher, eigenaar van de Odin Groep en het Expo Business Parc. “Het nieuwe Expo Business Parc is een plek waar rust, kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit elkaar ontmoeten op een groene campus met uitstekende faciliteiten. Het plan voorziet in de mogelijkheid om in een later stadium extra kantoorpanden en een voorzieningencluster te bouwen met functies als sport, horeca, congres, enz. Er zijn goede mogelijkheden voor ondernemers en bedrijven, waarbij we al met de bouw rekening houden met hun wensen en eisen. Zij profiteren dan direct van de uitstekende bereikbaarheid van het gebied en een directe toegang tot het datacenter met de daarbij behorende hoge snelheid data- en internetmogelijkheden”.

Gemeente Hengelo

Ook de gemeente Hengelo is blij met de ontwikkelingen langs de A1. Wethouder Mariska ten Heuw: “Met het Expo Business Parc krijgt Hengelo er een uniek bedrijvenpark bij. De combinatie van Expo Business Parc en Westermaat Campus, beide gelegen aan de snelweg A1, maakt Hengelo tot een bijzonder aantrekkelijke vestigingslocatie voor het bedrijfsleven. Met de Odin Groep en haar datacenters heeft Hengelo een technologisch hoogstaand bedrijf aan haar stad weten te binden. Wij omarmen dit initiatief. Het Expo Business Parc biedt niet alleen een extra kwaliteitsimpuls aan het Hengelose ondernemersklimaat, maar heel de regio kan hiervan profiteren.”

BREEAM-NL

Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council, over het BREEAM certificaat: “Dit is het eerste BREEAM-NL ontwerpcertificaat met vier sterren in Twente. We zijn blij dat de Odin Groep ervoor gekozen heeft de duurzaamheidsambities binnen dit project ook onafhankelijk te laten toetsen." BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. De bedoeling is gebouwen te analyseren en verbeteren.

Over de Odin Groep

De Odin Groep (odin-groep.nl) is een veelzijdige en dynamische ICT-organisatie. Inmiddels werken er 230 mensen bij de Odin Groep in de volgende bedrijven:

  • Previder - de datacenter- en cloudpartner met het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad
  • Heutink ICT - marktleider in ICT-oplossingen voor het primair onderwijs
  • web2work - webbased platformen en applicaties, zowel gestandaardiseerd als op maat
Media
  • eerste-steenlegging-thumb.jpg
  • eerste-steenlegging-banner.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*