Home - Actueel - Nieuws - Nieuw en gratis in MOO: lessen maken en uitdelen met Schoolrijk
Deel deze pagina:
Delen:

Nieuw en gratis in MOO: lessen maken en uitdelen met Schoolrijk

In deze tijd van onderwijs op afstand wordt er natuurlijk veel gewerkt in MOO. Dat gaat over het algemeen uitstekend, maar we merken wel dat leerkrachten behoefte hebben aan een laagdrempelig middel om oefeningen uit te delen aan leerlingen. Daarom bieden we alle MOO-gebruikers nu gratis Schoolrijk aan.

Wat is Schoolrijk?

Schoolrijk is een online platform dat speciaal is ontwikkeld voor het basisonderwijs. Het stelt jou als leerkracht in staat digitale lessen te maken en uit te delen aan leerlingen. De applicatie biedt beduidend meer mogelijkheden dan MOO Opdrachten en is toch heel gebruiksvriendelijk. Weinig tijd of inspiratie om zelf lessen te maken? Geen punt: ook voor kant-en-klaar lesmateriaal, aansluitend op de leerlijnen, kun je in Schoolrijk terecht.

Hoe werkt het voor leerkrachten en leerlingen?

Schoolrijk is voor iedere MOO-gebruiker toegankelijk in het hamburgermenu van MOO, zonder extra inlog en zonder gebruikersbeheer. Als leerkracht kun je bij het maken van lessen per vraag bronnen toevoegen, zoals filmpjes, afbeeldingen, teksten of linkjes. Een leerling die een les heeft gemaakt, kan zien welke vragen goed waren, met de mogelijkheid om de foute antwoorden nog te verbeteren. Na het afronden van de les zie jij als leerkracht de resultaten van je leerlingen en kun je de open vragen nakijken en van punten voorzien.

Hoe kun je het gaan gebruiken?

Wanneer jij als leerkracht voor het eerst inlogt op Schoolrijk, wordt jouw Schoolrijk-omgeving direct aangemaakt en gesynchroniseerd met MOO. Dat kan even een paar seconden duren, maar elke volgende login gaat net zo snel als je gewend bent in MOO. Leerlingen kunnen pas inloggen nadat hun leerkracht een keer op de Schoolrijk-link in het hamburgermenu heeft geklikt.

Wat kost het?

Schoolrijk biedt de mogelijkheid om zelf 10 lessen of toetsen gratis te maken, ook kun je gebruik maken van het aanbod aan gratis lessen of toetsen. Wil je meer dan 10 lessen of toetsen maken dan kun je een licentie afsluiten. Je kunt je lessen en toetsen dan ook delen binnen je school of stichting.

Klik hier voor meer informatie over Schoolrijk
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*