Home - Actueel - Nieuws - Online logopedie
Deel deze pagina:
Delen:

Online logopedie

Heutink ICT biedt online logopedie met TinyEYE

Hengelo, 14 februari 2012 - Heutink ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners voor het Nederlandse onderwijs, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SeeEzi. Dit bedrijf is ontwikkelaar van TinyEYE, een tool voor online logopedie. Heutink ICT neemt TinyEYE alle zorg op het gebied van ICT uit handen. Zo biedt de ICT-dienstverlener de scholen die met TinyEYE gaan werken (helpdesk)ondersteuning en trainingen. Daarnaast levert Heutink ICT, in samenwerking met cloud-partner Previder, de vereiste hardwaretechnologie (inclusief internetverbindingen) aan met name logopedisten.

Doelgroep

TinyEYE richt zich op twee doelgroepen: gediplomeerde logopedisten krijgen de mogelijkheid om te werken met de interactieve logopediesoftware en scholen kunnen via dezelfde software logopedische diensten afnemen. TinyEYE-logopedisten maken voor leerkrachten educatieve spraak- en taalgamesets op maat die de leerkracht zelf kan gebruiken op het digibord.

Effectief én leuk

De TinyEYE-software is ontwikkeld volgens het uitgangspunt dat leren door games te spelen een ideale manier is voor kinderen om nieuwe vaardigheden op te doen. De kern van de applicatie bestaat uit uitgekiende taal- en spraakoefeningen (games). De logopedist kan op basis van het therapieplan behandeldoelen en subdoelen aanklikken, waarna het programma de juiste games erbij zoekt. Zo wordt TinyEYE exact afgestemd op de doelen die voor het kind in kwestie zijn vastgesteld. Dat maakt de online therapiesessies niet alleen effectief, maar ook extra leuk voor de kinderen die eraan deelnemen.

Beter, leuker, bereikbaar

Online logopedie (ook wel: telelogopedie) via TinyEYE voegt veel toe aan de kwaliteit en de effectiviteit van de logopedie op scholen. Logopedisten kunnen hun reguliere therapie gemakkelijk aanvullen met onlinewerken. Via de homework-module kunnen de kinderen thuis met hun ouders oefenen. Telelogopedie betekent minder reistijd en meer flexibiliteit in de planning.

Gerben Baartman, productmanager bij Heutink ICT: “Heutink ICT richt zich steeds meer op de ontwikkeling van online platformen die de behoefte aan Anytime Anywhere Learning ondersteunen. Heutink ICT en SeeEzi geven met TinyEYE een kwalitatief zeer hoogwaardige invulling aan online logopedie, zodat ieder kind met behulp van ICT op zijn niveau en in zijn tempo kan leren.”

Klik hier voor de website van TinyEYE

Media
  • online-logopedie-thumb.jpg
  • online-logopedie-banner.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*