Home - Actueel - Nieuws - 22 Eindhovense basisscholen kiezen voor de cloud met Heutink ICT
Deel deze pagina:
Delen:

22 Eindhovense basisscholen kiezen voor de cloud met Heutink ICT

Heutink ICT gaat de gehele ICT-omgeving van SALTO migreren naar de cloud. SALTO is een stichting voor algemeen toegankelijk onderwijs met 20 scholen voor basisonderwijs, 2 internationale locaties en 2 scholen voor speciaal basisonderwijs. SALTO heeft deze omvangrijke opdracht via een aanbesteding gegund aan Heutink ICT.

SALTO gaat profiteren van de nieuwe mogelijkheden die in de cloud werken met zich meebrengen. Zo gaan de scholen onder andere gebruikmaken van MOO. Deze digitale leer-en werkomgeving geeft iedereen van de scholen toegang tot alle (educatieve) digitale content. Dit onafhankelijke online platform is standaard gekoppeld met Basispoort, Kennisnet Entree, Office 365 en Google. Naast de digitale leer-en werkomgeving van MOO kiest SALTO ook voor MOO Devicebeheer, waarmee alle devices van SALTO (zowel Windows-devices, Chromebooks en iPads) beheerd kunnen worden.

Marion Janssen, ICT-Adviseur bij SALTO, over de migratie naar de cloud: “We zijn erg blij met deze stap, want er hangen simpelweg te veel voordelen aan werken en leren in de cloud. Met name op het gebied van samenwerking en toegankelijkheid kunnen we nu enorme stappen maken. Heutink ICT is als beste uit de bus gekomen vanwege de hoogstaande kwaliteit die geleverd wordt. Daarnaast beschikken we over een vast Heutink ICT-team dat ons de komende jaren gaat ondersteunen.”

Heutink ICT bouwt ook een intranet waarop medewerkers van SALTO allerlei informatie kunnen vinden. Op deze centrale startpagina kunnen ze nieuws lezen, SharePoint-bestanden delen en belangrijke documenten vinden, zoals specifieke AVG-documentatie. “Met dit intranet houden we elkaar stichtingsbreed makkelijker op de hoogte van de zaken die er spelen bij SALTO en het onderwijs.”

Als laatste gaat SALTO gebruikmaken van Printix software waarmee medewerkers vanaf alle devices kunnen printen. Dankzij deze cloudbased softwareoplossing zitten de scholen niet meer vast aan dure lokale printservers.

Over SALTO:

SALTO is een grote speler in het Eindhovense onderwijsveld en heeft een breed scala van onderwijsconcepten, zoals Montessori, Jenaplan en ervaringsgericht onderwijs. SALTO gelooft in kwalitatief en toekomstgericht onderwijs dat ruimte biedt voor integrale talentontwikkeling. SALTO is toegankelijk voor alle kinderen uit de regio Eindhoven, ook voor leerlingen met een internationale achtergrond. Voor meer informatie over SALTO: www.salto-eindhoven.nl

Over Heutink ICT:

Heutink ICT, opgericht in 1998, is een ICT-totaalleverancier die het onderwijs door en door kent. Met onze visie en kennis zijn wij een gewilde gesprekspartner op elk niveau. Samen creëren we effectieve oplossingen op maat. Wil je ook maximaal rendement halen uit je ICT-omgeving of heb je vragen over digitalisering in het algemeen? Wij helpen je graag. Bel 074-2404606 om een vrijblijvende afspraak te maken met een van onze adviseurs.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*