Home - Actueel - Nieuws - Binnenkort: toegang voor invalleerkrachten in MOO en Basispoort
Deel deze pagina:
Delen:

Binnenkort: toegang voor invalleerkrachten in MOO en Basispoort

Het is een bekend fenomeen op veel scholen: Een invalleerkracht staat 's morgens op school en moet toegang hebben tot het digitaal lesmateriaal van de invalgroep. Het kost veel administratieve rompslomp om dit per account bij te houden en bovendien vindt synchronisatie van de accounts ’s nachts plaats. Dat moet makkelijker kunnen. Binnenkort kun je in MOO en Basispoort gemakkelijker toegang geven aan invalleerkrachten.

Wens vanuit de AVG

Vanuit de AVG is het wenselijk dat voor elke groep een inval-account aangemaakt wordt. Dit is een naamloos account, zoals invaller-groep-3. Op het moment dat de invaller toegang nodig heeft, moet op dat moment het account geactiveerd worden. Bovendien moet er in een logboek genoteerd worden wie op welk moment toegang heeft gehad. Zodra de invaller niet meer nodig is, wordt het account weer vergrendeld en de datum weer genoteerd.

Administratie rompslomp

Dit is in de praktijk veel werk, wat er toe leidt dat veel scholen dit logboek niet bijhouden of werken met generieke invalaccounts. Daarnaast duurt het enige tijd voordat het account van de invaller vanuit het LAS is verwerkt in Basispoort. Kortom, dat moet eenvoudiger kunnen.

Makkelijk toegang geven aan invalleerkrachten

In overleg met alle betrokken partners, waaronder Heutink ICT, is in Basispoort een oplossing ontwikkeld om standaard voor iedere school, per groep, een anoniem account voor een 'invalleerkracht' aan te maken. Dit account is eenvoudig te activeren door de ICT-coördinator, geeft direct toegang tot de educatieve content van uitgeverijen en er wordt direct gezorgd voor registratie in een logboek.

Vanzelfsprekend sluiten wij hier ook op aan met MOO. Met deze functionaliteit kun je straks in MOO eenvoudig een invalleerkracht aanmaken in MOO, die niet alleen meteen te gebruiken is met de Basispoort software, maar ook bij onder andere de relevante bestanden kan. Wij verwachten deze functionaliteit in het begin van het nieuwe schooljaar beschikbaar te kunnen stellen.

Zodra we hier meer nieuws over kunnen melden, laten we je dat op onze website en social media kanalen weten.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*