Delen:

Single-Sign-On

Single-Sign-On voor uw educatieve software

Binnenkort ontvangen alle scholen in het Primair Onderwijs die werken met software van een van de uitgeverijen Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff of Zwijsen een mail van Basispoort. Basispoort is een samenwerking tussen de genoemde uitgevers en de grote onderwijsdistributeurs – waaronder Heutink ICT - in Nederland. Samen hebben we een platform ontwikkeld dat iets verandert in de manier waarop deze uitgeverijen de toegang tot digitale methodeonderdelen regelen voor leerkrachten en leerlingen. Vanaf augustus 2013 wordt die geregeld via Basispoort (zie www.basispoort.nl).

Heutink ICT maakt met Mijn Omgeving Online (kortweg MOO) – de centrale start- en registratieportaal voor het basisonderwijs - een einde aan de ICT-irritatie binnen het onderwijs: al die verschillende inlogcodes. Eén keer inloggen op een lokale werkplek en alle software en programma's zijn beschikbaar. Dat kan doordat we binnen MOO verschillende platformen ontsluiten zoals Basispoort, Office 365, Kennisnet enz. Basispoort zorgt ervoor dat de educatieve software van de genoemde uitgevers met één inlogcode benaderd kan worden. Maakt u geen gebruik van MOO en/of deklas.nu dan kunt u inloggen via www.basispoort.nl en daar beschikken over de software van de educatieve uitgevers. U houdt dan aparte logins voor uw netwerk en andere platformen. Binnen MOO is dat dus overkoepelend geregeld. Echt single-sign-on dus!

MOO en deklas.nu 3

MOO is alleen beschikbaar in combinatie met deklas.nu 3. Deklas.nu 3 is daarbij het fysieke netwerk en MOO het online startportaal voor leerlingen, onderwijspersoneel en verzorgers. Binnen dit startportaal kunnen alle programma's, educatieve software en allerhande tools en applicaties (van derden) met één klik, single-sign-on, geopend worden. Omdat MOO via internet beschikbaar is, is het portaal en haar toepassingen overal en altijd benaderbaar. Met elk apparaat - notebooks, netbooks, tablets, noem maar op - zonder installatie.

Basispoort en deklas.nu XP

Zoals bekend wordt Windows XP in 2014 niet meer ondersteund door Microsoft. Het is om die reden voor Heutink ICT onmogelijk om een werkende koppeling te creëren die ook in 2014 blijft werken. Wilt u wel gebruikmaken van de Basispoort in uw eigen omgeving en zo maximaal gebruik maken van de voordelen? Dan is een overstap naar deklas.nu 3 noodzakelijk. Wanneer u besluit om nog niet over te stappen dan kunt u wel gebruik maken van Basispoort echter zonder de single-sign-on functionaliteit. Dit betekend dat als u gebruik wilt maken van de betreffende educatieve programma's u altijd via de website van Basispoort dient in te loggen. Meer weten? Neem contact op met uw verkoopadviseur of klik hier om een afspraak te maken. We doen u graag een scherp voorstel voor een migratie naar deklas.nu 3 en MOO.

Wat moet u doen?

Op dit moment niets. Basispoort informeert u binnenkort over de werking van het platform en zal de belangrijkste voordelen uitlichten. Enkele weken voor aanvang van het nieuwe schooljaar ontvangt elke school een activatielink met instructie om Basispoort in te richten. Heutink ICT verstrekt vervolgens aanvullende informatie over de wijze waarop Basispoort vervolgens aan deklas.nu en MOO gekoppeld kan worden. Als die koppeling eenmaal is ingericht hoeft u daarna niet apart naar de website van Basispoort om te beschikken over de software van de uitgevers.

Inrichting van de accounts: Heutink ICT helpt

Omdat u straks met 1 account in kunt loggen is het zaak dat alle databases aan elkaar gekoppeld worden. Het inrichten van de accounts is een eenmalige actie aan het begin van het jaar. De leerlingsadministratiesystemen vormen de basis. Basispoort zal u voorzien van instructies voor de koppeling tussen Basispoort en uw LAS. Als dat is voltooid kunt u middels een heldere Wizard in MOO een match maken tussen de gebruikers in Basispoort (eigenlijk het achterliggende LAS) en de reeds bestaande gebruikers in MOO. Een tijdrovende klus waarbij Heutink ICT u uiteraard graag helpt. Indien gewenst verzorgen we zelfs de gehele inrichting voor u. Daarover later meer.

Media
  • single-sign-on-banner.jpg
  • single-sign-on-thumb.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*