Home - Actueel - Nieuws - Registerleraar.nl
Deel deze pagina:
Delen:

Registerleraar.nl

De Heutink ICT-cursussen 'ICT- coördinator PO' en 'Hoe profileer ik mij als ICT-school?' zijn officieel gevalideerd en opgenomen in het scholingsoverzicht van registerleraar.nl.

Hoe maak je technologie effectief?

De opkomst van digiborden en tablets in de klas onderstreept het nog maar eens: in het moderne onderwijs heeft technologie een vaste plek verworven. Maar om al die middelen ook echt effectief te maken, heb je wel leerkrachten nodig die ze op de juiste manier weten in te zetten. Technologie kan nooit op zichzelf staan. Zeker in het primair onderwijs, waar goede instructies, inoefenen en feedback zo'n essentiële rol spelen in het leerproces.

Twee gevalideerde cursussen

Leerkrachten zullen zich moeten blijven ontwikkelen, niet alleen op didactisch vlak maar zeker ook waar het gaat om het toepassen van technologie. Met het oog op dat laatste biedt Heutink ICT gerichte trainingen die hun waarde al jaren bewijzen in de praktijk. Met trots kunnen we zelfs melden dat twee van onze cursussen onlangs officieel zijn gevalideerd en opgenomen in het gezaghebbende opleidingenoverzicht van registerleraar.nl. Een bewijs temeer dat wij de kwaliteit van onze scholing serieus nemen en continu werken aan verdere verbetering van het aanbod. Voor dit moment gaat het om de cursussen 'ICT- coördinator PO' en 'Hoe profileer ik mij als ICT-school?'. Inmiddels hebben we nog meer cursussen aangeboden om te worden gevalideerd.

Over registerleraar.nl

Registerleraar.nl (een initiatief van de onderwijscoöperatie van AOB, BON, CNV, FO en platform VVVO) is een register van, voor en door leerkrachten in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs. Door zich hier te registreren, laten leerkrachten zien dat ze blijven ontwikkelen. Zo dragen ze bij aan de kracht van de beroepsgroep. Leerlingen, ouders, collega’s en schoolleiding kunnen vertrouwen op de kwaliteit van een registerleraar.

Werken aan beter onderwijs

Een registerleraar moet iedere vier jaar minimaal 160 uur investeren in zijn of haar professionele ontwikkeling. Minimaal 100 uur daarvan moet besteed zijn aan vakinhoudelijke en pedagogische ontwikkeling. De opleidingen die in dit verband worden aangeboden, worden beoordeeld door speciale commissies van leraren. Voldoet een opleiding aan de gestelde kwaliteitscriteria, dan wordt hij gevalideerd en opgenomen op registerleraar.nl. Zo ontstaat een overzicht van hoogwaardige opleidingen, cursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden. Op deze manier werkt registerleraar.nl aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in Nederland.

Media
  • registerleraar-nl-banner.jpg
  • registerleraar-nl-thumb.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*