Home - Actueel - Nieuws - Uitfasering Google Cloud Print
Deel deze pagina:
Delen:

Uitfasering Google Cloud Print

Vanaf 31 december stopt Google met de cloud printservice Google Cloud Print. Als je gebruik maakt van deze service, kun je vanaf 1 januari 2021 niet meer printen. We helpen je graag om in het nieuwe jaar toch te kunnen blijven printen.

Google Cloud Print stopt

Google Cloud Print is een cloud print service die Google vanaf 2011 aanbiedt. Deze dienst maakt het voor scholen eenvoudig om vanaf Chromebooks te kunnen printen. Google stopt met het aanbieden van deze gratis dienst op 31 december 2020.

We helpen je naar een nieuwe oplossing

Als je gebruik maakt van Google Cloud Print helpen we je graag om voor het einde van het jaar de nieuwe printservice Google Native Print in te stellen. Via Google Native Print is het alleen mogelijk om binnen het eigen netwerk te blijven printen op de bestaande printer. Daarnaast bieden we ook een multi-platform cloud print oplossing: Printix. Dit is een alles-in-één printoplossing. Wil je hier meer over weten? Laat ons dit dan weten via dit formulier of neem contact op met jouw accountmanager.

Wat gebeurt er met de printerinstellingen?

Bij de nieuwe printservice kunnen we de printerinstellingen net zo instellen als bij Google Cloud Print. Hierdoor krijgen gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld in kleur of alleen zwartwit af te drukken. Dat geldt ook voor de naam van de printer, bv. Printer bovenbouw of Printer lerarenkamer.

Hoe kun je overstappen naar een gratis alternatief?

  1. Laat ons weten dat je van Google Cloud Print over wilt stappen naar de gratis printservice.

    Ik wil printservice omzetten naar nieuwe gratis oplossing

  2. We sturen je een document met de gegevens die we nodig hebben om de instellingen in de nieuwe printerservice in te stellen.
  3. Je stuurt ons het ingevulde formulier per e-mail terug.
  4. Wij stellen de nieuwe printerservice in en er verschijnt een nieuwe printer in de lijst van printers. Je krijgt op dat moment een mail met de bevestiging dat de nieuwe printerservice is ingesteld.
  5. Op 1 januari verdwijnt Google Cloud Print als optie en kun je alleen met de nieuwe printservice printen.

Informeer gebruikers

Het is handig om de gebruikers van de printers te informeren dat je overgaat naar een andere printservice en dat er tijdelijk twee opties zijn. Je kunt dit het beste doen op het moment dat we de nieuwe printerservice hebben ingesteld.

Heb je vragen?

We proberen je zoveel mogelijk informatie te geven maar het kan natuurlijk zijn dat je vragen hebt, die specifiek voor jouw situatie zijn. Neem dan even contact op met de servicedesk zodat we voor jou een passende oplossing kunnen vinden.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*