Delen:

Website HELLO

Gisteren is officieel de website van HELLO gelanceerd. HELLO staat voor Historisch Elektronische Lokale LeerOmgeving. Op deze website is informatie te vinden over de geschiedenis van Ootmarsum, één van Twente’s oudste steden met een rijke en waardevolle historie.

De interactieve website van HELLO zich richt op kinderen uit groep 5 t/m groep 8 van de basisschool. Leerkrachten kunnen de site op hun digibord gebruiken om plaatselijke geschiedenis te koppelen aan de geschiedenis van Nederland die via de reguliere methode in de klas wordt behandeld.

Op de website is enerzijds informatie, foto's en filmpjes over de stad

Ootmarsum te vinden. Anderzijds hebben de kinderen de mogelijkheid om zelf werkstukken te uploaden. Ook andere belangstellenden zoals ouders of opa's en oma's die aanvullingen hebben over de geschiedenis van Ootmarsum kunnen documenten of afbeeldingen toezenden die vervolgens geplaatst kunnen worden.

Heutink ICT heeft de website in opdracht van basisschool de Meander uit Ootmarsum gebouwd. Samen met de school is hard gewerkt om website op te zetten en het resultaat mag er zijn. De school heeft voor het project een subsidie gekregen van de provincie Overijssel. De teksten zijn afkomstig uit een geschiedenisboek van de Ben Morshuis Stichting die zich bezighoudt met de Historie van Ootmarsum in beeld en geschrift.

De komende tijd wordt er verder gewerkt om de site te voorzien van meer informatie.

Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*