Home - Actueel - Nieuws - Heutink ICT spreekt de taal van het onderwijs
Deel deze pagina:
Delen:

Heutink ICT spreekt de taal van het onderwijs

Rogier Borggreve, Heutink ICT: “Wie de taal van het onderwijs spreekt heeft meer succes dan degene met het mooiste product”

Heutink ICT is vooral bekend als leverancier van digitale schoolborden, maar het bedrijf uit Hengelo doet veel meer. Het levert computers, complete infrastructuren, (cloud)diensten als telefonie, ip-televisie, complete virtuele leer- en beheeromgeving en hosted kantooromgevingen voor bestuursorganisaties. De reden voor het succes is dat Heutink zich vooral focust op de ondersteuning van het leerproces, zegt directeur Rogier Borggreve. “Bij ons kun je uiteraard een PC kopen maar we leveren ook een compleet concept op basis van een visie op hoe wij denken dat kinderen het beste leren.”

Heutink ICT is twaalf jaar geleden ontstaan op initiatief van Heutink Rijssen, leverancier van schoolbenodigdheden. Aanvankelijk werden via folders producten aangeboden, maar al snel werd duidelijk dat scholen ontzorgd moesten worden op het gebied van beheer en onderhoud van IT. In slechts enkele jaren tijd werd een compleet onderwijsconcept ontwikkeld en uitgerold. “We boden ict hufterproof aan en deden zelf het beheer. Dat is de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een onderwijskundige leeromgeving. We hebben nu 1.500 scholen als klant, bedienen dagelijks 65.000 werkplekken met een half miljoen gebruikers per dag. Dat doen we met 70 mensen, 12 man op de servicedesk, een technische en commerciële binnen- en buitendienst, onderwijsbegeleiding, didactische ondersteuning en interactieve begeleiding.”

Paraplu

Onder de paraplu van de Odin Groep werkt Heutink ICT als specialist in het primair onderwijs nauw samen met Van Dijk ICT, specialist voor het voortgezet onderwijs, Lesscher IT, landelijk opererende IT leverancier voor het MKB en (semi)overheden en datacenter- en hostingspecialist Previder. Al die bedrijven zitten in Hengelo vlak bij elkaar. Vanuit het datacenter worden in de cloud alle diensten aangeboden die nodig zijn om goed en comfortabel te kunnen werken, zowel in de klas als in het bestuursbureau. “Wij hanteren hele hoge kwaliteitseisen. Een product moet goed functioneren en als dat niet zo is krijg je een nieuw. Die naam hebben we als leverancier van schoolartikelen opgebouwd en die willen we ook als ICT-bedrijf hoog houden. Vandaar dat we onze partners heel zorgvuldig kiezen. Want wij willen maar één ding: een tevreden klant. Die geeft beter onderwijs en blijft gewoon klant bij ons.”

Media
  • hict-spreekt-de-taal-banner.jpg
  • hict-spreekt-de-taal-thumb.jpg
Deel deze pagina:

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*