Ook dit jaar organiseert Heutink ICT de Regionale Informatie Dagen. Tijdens deze middagen verdeeld over het hele land vertellen wij u alles over de nieuwe mogelijkheden van ICT op school, onze visie op digitalisering in het onderwijs en over Mijn Omgeving Online (MOO), onze digitale leer-en werkomgeving. Tevens kunt u deelnemen aan verschillende informatiesessies over specifieke producten en oplossingen. Op deze site vindt u alle informatie en kunt u zich aanmelden.


Programma
13.15 - 13.30
Inloop met koffie/thee
13.30 - 14.00
Opening Heutink ICT visie op Digitalisering in het onderwijs en het DNA-model
14.00 - 14.30
Mijn Omgeving Online (MOO) + nieuwe diensten voor lokaal beheer
14.30 - 15.00
Momento, het eerste digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard
15.00 - 15.15
Pauze
15.15 - 16.00
Keuze sessie: G Suite of SchoolWapps
16.00 - 16.45
Keuze sessie: Office 365 of Programmeren

Data en locaties
08 maart
Odin Groep in Hengelo (Regio Oost)
22 maart
Informatiecentrum Heutink in Ede (Regio Midden)
29 maart
CBS de Borgstee in Grijpskerk Regio Noord)
12 april
Huizingaschool in Amsterdam (Noord Holland)
10 mei
Informatiecentrum Heutink in Ede (Regio Midden)
17 mei
OBS de Dubbeldekker in Numansdorp (Zuid Holland)


Digitalisering in het onderwijs

Wat is uw DNA?

We leven in een tijd waarin technologische ontwikkelingen razendsnel gaan en onze maatschappij voortdurend verandert. Ook het onderwijs heeft hiermee te maken. Recent zijn er veel van deze ontwikkelingen in het nieuws gekomen: Programmeren als verplicht vak, werken in de cloud en VR-brillen. Anderen hebben het over terugkeren naar de kernwaarden van het onderwijs: kennis opdoen. 

Welke kant gaat uw school op? Welke innovaties gaat uw school aan en welke hulpmiddelen passen daarbij? Jessica Mesman schreef het boek Onderwijshelden. Hierin pleit zij dat exnovatie een goed alternatief is voor innovatie. Exnovatie is optimaal gebruik maken van de kracht in je organisatie voordat je naar wat nieuws grijpt. Dit sluit aan bij onze visie op digitalisering in het onderwijs; hoe gaan we binnen onze school op een duurzame manier ICT integreren? Tijdens deze sessie krijgt u informatie over hoe ons DNA model uw school kan helpen.

Momento

U heeft vast al gehoord over dit unieke initiatief van Heutink en de uitgevers; een digitale, methode-onafhankelijke dashboard voor het basisonderwijs. Oefen- en toetsresultaten worden over vakken en methodes heen samengebracht en in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Momento is kosteloos beschikbaar vanaf het nieuwe schooljaar en wordt geleverd met een MOO omgeving. Tijdens het plenaire deel van de Regionale Informatiedagen geven we een demo van dit unieke initiatief. 

MOO

Succesvol digitaliseren is alleen mogelijk als vanuit een heldere visie invulling wordt gegeven aan content, techniek, kennis én een centrale plek waar alles logisch samenkomt; de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). MOO is de digitale leer- en werkomgeving van de toekomst. 

 1. MOO is een device-onafhankelijk platform waarin je zelf je eigen omgeving kunt creëren. 
 2. Met de bestandenmodule kan je Word, PowerPoint of Excel gebruiken en de bestanden opslaan in de cloud. 
 3. Veilig, waarbij de privacy gewaarborgd blijft. 
 4. Programma’s klaarzetten, snelkoppelingen plaatsen en toesturen naar leerlingen waarbij je als leerkracht de regie in handen houdt. 
 5. Zonder wachtwoorden gebruik maken van methodesoftware. 
 6. In de cloud, zodat je er altijd en overal bij kunt! 
 7. Ook op gebied van lokaal beheer en MDM heeft MOO een passend antwoord.

We nemen u mee in de visie achter MOO en zijn unieke kenmerken. Maar gaan ook hands-on alle features doorlopen. Daarbij kunt u zelf ook door de omgeving klikken en het gebruiksgemak en de mogelijkheden zelf ervaren. Ruim 2.000 scholen werken al met MOO icm deklas.nu maar gebruiken lang nog niet alle features. Bovendien zal deklas.nu (de lokale netwerkoplossing achter MOO) in 2017 uitgefaseerd worden en als modules in MOO opgenomen worden (MOO devicebeheer en MOO Infrabeheer). Daarom gaan we in deze sessie niet alleen dieper in op de mogelijkheden van de DLWO maar ook de aanvullende diensten. De sessie is dus voor zowel MOO gebruikers als geïnteresseerden zeer zinvol.


Keuze sessies

Online communiceren met SchoolWapps

Maak kennis met SchoolWapps: de online communicatieoplossing met het slimme dashboard waarmee u vanuit één centraal systeem heel eenvoudig uw schoolwebsite, -app, -intranet en -flits beheert. Tijdens deze workshop doorlopen we een demo-omgeving en maken, indien gewenst, voor u een eerste opzet. Alvast de demo-omgeving bekijken? Ga naar not.schoolwapps.nl en bekijk de omgeving.

MOO met G Suite for Education & Chromebooks

Maak kennis met G Suite for Education & Chromebooks. Hiermee worden leerkrachten en leerlingen voorzien van alle benodigde gereedschappen om modern en uitdagend onderwijs te bieden.

In deze sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De werking G Suite for Education & Chromebooks
 • Op welke manieren scholen dit toepassen om hun onderwijs te verrijken
 • Hoe MOO, G Suite & Chromebooks bijdragen aan duurzame vernieuwing en kostenbesparing op ICT-middelen

MOO met Office 365 Education en device management

Office 365 biedt het onderwijs een verzameling programma’s om zowel in het primaire als secundaire proces in te zetten. De combinatie van Office 365 met MOO en apparaatbeheer bieden scholen bovendien een kosteneffectieve oplossing voor het ICT-beheer.

In deze sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Office 365 Education
 • Op welke manieren kunnen scholen Office 365 inzetten?
 • Hoe kunnen MOO, Office 365 en apparaatbeheer bijdragen aan een grotere efficiëntie en kostenbesparing op ICT-beheer?

Programmeren in de klas

Kinderen groeien op in de digitale wereld en weten niet anders dan dat er apps en internet is. Maar hoe wordt een programma eigenlijk gemaakt? Het zelf maken van een programma leert kinderen onder andere logisch en creatief denken. In deze workshop laten we leerkrachten kennismaken met programmeren en computational thinking. Aan de hand van materiaal en software laten we zien hoe je in je klas kunt starten.Aanmeldformulier


 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep