G Suite for Education biedt speciaal voor het onderwijs een pakket met productieve toepassingen. Hierbij kun je denken aan Google Drive en Documenten voor bestandsopslag en tekstverwerken en specifieke toepassingen voor het onderwijs zoals de elektronische leeromgeving Classroom. G Suite for Education biedt veel mogelijkheden voor alle gebruikers binnen een school, daarom is een goede implementatie met heldere doelen van belang. Heutink ICT biedt hiervoor zowel trainingen en workshops als begeleiding op maat aan.


Trainings- en begeleidingsaanbod

Samenwerken, praktijkgericht en leren door doen is de essentie van onze aanpak. Er wordt gewerkt aan heldere en persoonlijke doelen onder begeleiding van een onderwijsconsulent. Het aanbod sluit zowel aan bij de beginnende gebruiker als de gevorderde gebruiker. Ook kunnen wij je helpen met het inrichten van een optimale omgeving vanuit uw specifieke wensen en onderwijskundige doelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het inrichten van een e-portfolio voor leerlingen en werken met Google Classroom.
Trainingen en workshops

Je kunt kiezen uit één van onze trainingen en workshops waarbij er altijd maximaal twee onderwerpen per bijeenkomst worden behandeld. 

 • Werken en instellen van Chromebooks
 • Werken met Google Mail
 • Werken met de Google Agenda
 • Werken met Google Drive 
  • Documenten
  • Presentaties
  • Spreadsheets
  • Formulieren

Deze trainingen/workshops worden bij u op school gehouden en nemen één dag in beslag. U heeft hiervoor nodig een G Suite for Education omgeving, laptop of Chromebook en een internet verbinding.

Meer informatie

Begeleiding op maat

De G Suite for Education omgeving biedt veel mogelijkheden en flexibiliteit voor het gebruik met leerlingen. Wij helpen je graag om de omgeving vanuit jouw onderwijskundige doelen te ontwerpen, in te richten en te implementeren. Hierbij kun je denken aan het (samen) werken met Google documenten en presentaties, de inzet van de elektronische leeromgeving Google Classroom of het maken van een e-portfolio. Wij hanteren hierbij een heldere aanpak. Het startpunt van de ontwikkeling zijn jouw onderwijskundige doelen. Samen met jou maken we een heldere vertaalslag binnen de Google omgeving en we laten je hier zowel technisch als inhoudelijk kennis mee maken. Vervolgens gaan we middels co-teaching met jou in de klas met de leerlingen aan de slag. De resultaten delen wij altijd met het team of projectgroep. Voor deze begeleiding is enige basiskennis van de Google omgeving vereist.

Maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. 

Begeleidingspakket A

 • Introductie bijeenkomst; tijdens deze bijeenkomst richten we samen de Google omgeving in en kun je kennis maken met de onderwijskundige mogelijkheden.
 • Co-teaching; samen met een onderwijsconsulent van Heutink ICT geef je een les over het betreffende onderwerp.
 • Nabespreking: je bespreekt samen met de projectgroep of team de les na.

Deze begeleiding vindt plaats bij jou op school en een G Suite for Education omgeving is vereist.

Meer weten?

Begeleidingspakket B

 • Introductie bijeenkomst; tijdens deze bijeenkomst richten we samen de Google omgeving in en kun je kennis maken met de onderwijskundige mogelijkheden. 
 • Twee Co-teachings momenten in de klas; samen met een onderwijsconsulent van Heutink ICT geef je twee lessen over het betreffende onderwerp.
 • Teamtraining; je bespreekt de co-teachings momenten met jouw team, tevens laten we jouw team kennis maken met de praktische mogelijkheden. 
 • Nabespreking: je bespreekt samen met de projectgroep of team de les na.

Deze begeleiding vindt plaats bij jou op school en een G Suite for Education omgeving is vereist.

Meer weten?


Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep