Heutink ICT helpt bij een effectieve implementatie


Tablets in het onderwijs... voor veel scholen lijkt het momenteel een absolute must. Net als jaren geleden de digitale schoolborden, waarop ook zo’n run ontstond. Maar hoe worden die digiborden inmiddels bij u op school gebruikt? Zijn ze fundamenteel onderdeel geworden van de manier waarop wordt lesgegeven? Of verschilt het toch per vak, per leerkracht misschien?

Tablets kunnen veel betekenen voor het moderne onderwijs. Maar niet wanneer ze zomaar worden aangeschaft, zonder onderliggende visie of plan. Heutink ICT wil scholen helpen verantwoorde keuzes te maken en te komen tot een effectieve implementatie. Daartoe bieden wij in grote lijnen twee routes. We kunnen u compleet begeleiden aan de hand van een doordacht stappenplan. Maar we kunnen uw bovenschoolse ICT-medewerkers ook zodanig trainen dat zij in staat zijn het traject (of delen daarvan) zelf in te vullen.

Stappenplan

Aan de hand van het bovenstaande model kan Heutink ICT u helpen de juiste keuzes te maken. Vervolgens bieden we alle ondersteuning die nodig is om te komen tot een effectieve implementatie in uw onderwijs, met behulp van een doordacht stappenplan.

Klik hier voor het stappenplanImplementatie zelf uitvoeren

U kunt er ook voor kiezen het implementatietraject met eigen mensen uit te voeren (waarbij wij waar nodig uiteraard graag bijspringen met advies). Met het oog daarop bieden wij de cursus ‘Onderwijskundige inzet van tablets’. Onder het motto ‘train de trainer’ richt deze unieke cursus voor ICT’ers en projectleiders zich op een duurzame onderwijsverbetering. Deelnemers krijgen een helder beeld van de mogelijkheden van tablets in het onderwijs, plus concrete tools om de implementatie in uw specifieke onderwijssituatie in goede banen te leiden.

In deze praktische cursus komen de volgende thema's aan de orde; Ontwikkelingen in onderwijs en ICT - Onderwijs in de 21e eeuw - De rol van de ICT'er/projectleider - Oriëntatie op verschillende tablets en platformen (Android, ISO en Windows  8) - Oriëntatie op de mogelijkheden van de tablet in het onderwijs - Projectmanagement

Klik hier voor meer informatie

Aanvullende trainingsmogelijkheden

Wilt u op bepaalde punten in het implementatietraject extra kennis en/of vaardigheden verwerven? Dan biedt Heutink ICT de nodige aanvullende trainingen met betrekking tot de inzet van tablets in het onderwijs.

  • Inspiratiesessie
    Een oriëntatie op de werking en mogelijkheden van de tablet voor uw onderwijs.
  • Papierloos vergaderen
    Hoe kunt u als schoolorganisatie tablets inzetten voor papierloos vergaderen?
  • Oriëntatie op educatief gebruik
    Voor scholen die willen kennismaken met de onderwijskundige mogelijkheden van tablets of tablets beter willen inzetten.

Klik hier voor meer mogelijkheden

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep