ICT is een evolutie, geen revolutieWat betekent de digitalisering voor de manier waarop ik les wil geven? Ik moet mijn methode vervangen maar twijfel wat de beste keuze is, ga ik voor blended learning of compleet digitaal? Hoe geef ik vorm aan tabletonderwijs? Volgens Heutink is de oplossing namelijk afhankelijk van 3 componenten: uw visie op leren, de educatieve content en de keuze voor de juiste devices en infrastructuur.De centrale rol van de leerkrachtDoor de samenwerking tussen Heutink ICT, Heutink en Reinders wordt de verbinding gelegd tussen visie, digitale leer- en werkomgeving, educatieve content, infrastructuur en devices. Aan de hand van het door ons ontwikkelde MOO, leren met Heutink stappenplan helpen wij u uw visie op (digitaal) leren te vertalen naar ICT oplossingen, met een centrale rol voor de leerkracht. Zo is ICT geen revolutie meer, maar een evolutie!

MOO Stappenplan


Terwijl de ene school op zoek is naar de juiste tablet voor hun onderwijsvorm, heeft de andere school behoefte aan hulp bij het formuleren van heldere kijk op het (digitale) leren van de toekomst. Het MOO Stappenplan helpt u stapsgewijs de juiste keuzes te maken door inzicht te geven in de vragen die u zichzelf kunt stellen en de mogelijkheden die de markt biedt. Het verbindt visie, leerinhoud en apparaten, ongeacht uw vraag of behoefte.

Maak met het MOO leren met Heutink Stappenplan eenvoudig doordachte keuzes voor de juiste leerinhouden met MOO. Bepaal eenvoudig uw focus voor uw visie op ontwikkelen en leren. U kunt snel en doelgericht aan de slag. Het stappenplan van MOO leren met Heutink maakt van de digitalisering een evolutie in plaats van een revolutie.

Om de drie onderdelen - visie, educatieve content en devices - concreet te maken, hebben wij elk onderdeel ingevuld met een praktische oplossing.

MOO stappenplan


Visie & Beleid

Aan de hand van het DNA-model kunnen wij samen met u een consistent, efficiënt en organisatiebreed ICT-beleid formuleren met verantwoorde investeringen. Daarnaast kijken we ook naar uw visie op ontwikkelen en leren. In het DNA-model wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

 • Wat is het didactisch/organisatorisch profiel van de school?
 • Hoe belangrijk is de rol van ICT in het onderwijs?
 • Hoeveel ICT-kennis is er binnen de school beschikbaar?
 • Met welke ICT-infrastructuur wordt er gewerkt?
 • Welke onderwijskundige software en andere content wordt er gebruikt?
 • Wat is het ICT-ambitieniveau van de school?

MOO Contentoverzicht

MOO Contentoverzicht

Een traditionele lesmethode, blended learning, compleet digitale oplossing, apps en zelfs educatieve games… Het aanbod aan educatieve content wordt alsmaar groter. Waar u vroeger kon kiezen uit een aantal methoden per vakgebied, ontstaan er nu dagelijks nieuwe mogelijkheden. De keuze welke content het beste bij uw school en leerlingen past, is afhankelijk van de visie van uw school. Ligt de nadruk op het ontwikkelen van basiskennis, inzicht verkrijgen in de wereld of het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden? Aan de hand van het MOO Contentoverzicht, waarin de actuele content van o.a. de uitgeverijen Blink, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff en Zwijsen helpen we u inzicht te krijgen in de beschikbare content en bijbehorende mogelijkheden.


MOO Basispakket

De keuze voor de juiste devices maakt onderdeel uit van het MOO stappenplan. Hiervoor hebben wij het MOO Basispakket ontwikkeld, waarmee u snel en eenvoudig aan de slag kunt. Met de het MOO Basispakket (inclusief koop- of huur tablets), bent u verzekerd van:

 • Single sign on toegang tot al uw educatieve software door Basispoort koppeling
 • Vrije content toe te voegen via MOO software bibliotheek
 • Open startportaal en device onafhankelijk
 • Volledig beheer en support via Heutink ICT
 • Bewezen oplossing, MOO kent al > 400.000 gebruikers
Meer over het MOO Basispakket

 

MOO Basispakket

Meer informatie over MOO, Leren met Heutink?meer informatie

Graag komt een van onze specialisten bij u langs voor een uitgebreide en vrijblijvende uitleg. U kunt contact opnemen met uw verkoopadviseur voor het maken van een afspraak.

Vraag een gesprek aan